Taitonetti on erikoistunut tuottamaan ja myymään uudelleenkäytettyjä ja laadukkaita tietokoneita yksityishenkilöiden ja yritysten sekä oppilaitosten käyttöön. Tuotteiden korkea laatu, asiakkaiden tyytyväisyys ja ympäristön kunnioittaminen ohjaavat toimintaamme. Kauttamme päätyy vuosittain noin 30 000 käytettyä yritystietokonetta uusille omistajille. Taitonetin uudelleen käytetyt yrityskoneet ovat laadukkaita, pitkäikäisiä ja luonnonvaroja säästävä vaihtoehto uusille tietokoneille.


Missionamme on mahdollistaa laadukkaat tietokoneet kaikille, luonnonvaroja säästäen. Missiomme tarkoittaa käytännössä hinta-laatusuhteeltaan hyviä uudelleen käytettyjä tuotteita, jotka on helppo ostaa verkkokaupoistamme tai Oulun myymälästä. Taitonetin visiona on olla vastuullisen tietokonekaupan kansainvälinen edelläkävijä. Toimintaamme ohjaavat Taitonetin arvot, jotka ovat ennakkoluulottomuus, ihmislähtöisyys ja kestävä ajattelu ja -toiminta.  Ennakkoluulottomuus tarkoittaa rohkeutta kokeilla uusia toimintatapoja ja näkyy myös esimerkiksi henkilöstön rekrytoinneissa.
Kuva: Taitonetin henkilökunnan ajatuksia siitä, minkälainen Taitonetti on ja kuinka pidämme asiakkaan tyytyväisyyttä sydämenasiana.  Korkea laatu


Taitonetin kulmakivenä ovat laadukkaat tuotteet, joihin asiakkaat ovat tyytyväisiä ja joita he suosittelevat eteenpäin. Haluamme luoda tuotteidemme ja palvelumme kokonaisuuden kautta pitkäaikaisia asiakassuhteita. Taitonetin tuotteiden korkea laatu perustuu yrityksen laatu- ja toimintajärjestelmiin. Korkea laatu tarkoittaa meille tuotteita, jotka ovat kestäviä ja pitkäikäisiä ja jotka ovat asiakkaan ja ympäristön kannalta hyvä vaihtoehto uuden koneen sijasta. Tuotteiden laadukkuuden lisäksi panostamme asiakkaidemme palvelemiseen kaikissa kanavissa ja toimintamme lähtökohtana on löytää asiakkaan tarpeeseen paras ratkaisu. 


Myymme vain parhaita yrityskäyttöön suunniteltuja tuotteita, jotka ovat laatukriteeriemme mukaisia. Tietokoneet tulevat meille Suomesta ja EU:n alueelta leasing-yhtiöistä sekä yrityksiltä. Emme myy kuluttajakäyttöön suunniteltuja tuotteita tai hanki koneita yksityisiltä henkilöiltä. Tuotteet käyvät tarkan prosessin läpi, jossa ne tarkastetaan ja asennetaan uudelleen asiakkaalle käyttövalmiiksi. Koneet myös puhdistetaan ja luokitellaan neljään eri kategoriaan fyysisen kunnon mukaan. Jos koneissa on vikoja, ne huolletaan. Käytämme tuotteiden kunnostuksessa mahdollisuuksien mukaan kierrätettyjä varaosia. Rikkinäiset osat kierrätämme vastuullisen kumppanin kautta. Seuraamme toimittajalaatua ja kehitämme tuotteitamme ja toimintatapojamme jatkuvasti.


Noudatamme kaikessa toiminnassamme voimassa olevia työlakeja ja -säännöksiä sekä yleissitovia työehtosopimuksia. Työntekijät perehdytetään tehtäviinsä ja yrityksen toimintatapoihin työsuhteen alussa sekä työsuhteen muutostilanteissa.  Työntekijöiden toimintatapoja kehitetään sekä yrityksen sisäisillä että ulkopuolisten tarjoamilla koulutuksilla. Ympäristöperiaatteet


Haluamme olla vastuullisemman tietokonekaupan edelläkävijä ja tavoitteenamme on näyttää esimerkkiä alan muille toimijoille. Sen lisäksi, että tuotteemme ovat lähtökohtaisesti ympäristön kannalta luonnonvaroja säästäviä, pyrimme huomioimaan myös muussa toiminnassamme ympäristönäkökulman. Pyrimme valitsemaan ympäristön kannalta parhaan vaihtoehdon ja esimerkiksi kierrättämään tuotteiden varaosia ja pakkausmateriaaleja mahdollisimman paljon. Suurin osa Taitonetin pakettiliikenteestä kulkee ilmastoystävällisesti Postin kautta kerran päivässä noudettuna maakuljetuksilla. Kehitämme jatkuvasti vähemmän luonnonvaroja kuluttavia ratkaisuja tuotannossamme ja etsimme mm. parempia vaihtoehtoja nykyisille pakkausmateriaaleille.


Olemme alan ainoana toimijana laskettaneet tuotteidemme luonnonvarasäästöt, jotta voimme luotettavasti kertoa asiakkaille tuotteidemme olevan luonnon kannalta parempi vaihtoehto. Laskennan on meille toteuttanut vuosittain Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus. Laskelmassa on selvitetty Taitonetin tuotteiden hiilijalanjälki ja luonnonvarasäästö verrattuna uuden koneen ostamiseen. Esimerkiksi yksi käytetty 14″ kannettava säästää noin 226 kg luonnonvaroja ja hiilidioksidia noin 106 kg (laskelma vuodelta 2021). Vuonna 2021 Taitonetin asiakkaat säästivät 12 500 000 kiloa kiinteitä luonnonvaroja ja 4 300 000 kiloa hiilidioksidia tietokoneiden uudelleenkäytöllä. Taitonetin tuotteet ovat ympäristön kannalta kestävämpi valinta, sillä ottamalla käyttöön vanhoja tietokoneita päästään lähemmäs kiertotalouden periaatteiden mukaista suljettua kiertoa. Tällöin uusia tuotteita ei tarvitse valmistaa ja voidaan säästää paitsi materiaalien lisäksi myös tuotannon päästöjä.


Jaamme asiakkaillemme verkkosivuillamme ja sosiaalisessa mediassa vinkkejä koneiden käyttöiän jatkamiseen. Myös asiakaspalvelumme neuvoo chatin ja puhelimen kautta asiakkaitamme ongelmatilanteissa. Oulun myymälässä huollamme Oulun alueen asukkaiden tietokoneita ja pidennämme näin vuosittain jopa 3500 tietokoneen käyttöikää.Taitonetin sertifikaatit


Toimintamme perustuu vankkaan tekemisen laatuun, jonka ulkopuolinen taho on varmentanut. Osoituksena yrityksemme johtamisen laadusta, meille on myönnetty Johtamisjärjestelmän sertifikaatti. Johtamisjärjestelmän sertifikaatiin kuuluu toiminnan laatua mittaava sertifikaatti ISO 9001 sekä ympäristösertifikaatti ISO 14001.

Alta löydät meille myönnetyt sertifikaatit.

ISO 9001:2015

ISO 14001:2015

laatusertifikaatit