Usein kysytyt kysymykset

Taitonetti Oy:n myymälä sijaitsee Oulussa osoitteessa Karhunkedontie 1, 90410 Oulu. Lähetämme myös verkkokaupan tuotteet Oulun myymälän yhteydessä olevasta varastosta.

OSTAMISEEN LIITTYVÄT KYSYMYKSET

Mieti millaiseen käyttöön tarvitset tietokonetta ja mitä sillä pitäisi pystyä tekemään. Minkä kokoisen näytön haluan kannettavaan tietokoneeseen? Liikutanko kannettavaa tietokonetta paljon, onko kannettavan painolla merkitystä? Käytänkö kannettavaa tietokonetta enimmäkseen pöydällä vai sylissä? Tarvitsenko erillisen numeronäppäimistön kannettavaan (vain 15” ja suuremmat kannettavat)? Kuinka paljon tarvitsen keskusmuistia kannettavaan tietokoneeseen? Kuinka paljon tarvitsen tallennustilaa kannettavaan tietokoneeseen?

Taitonetin etusivulta löytyy sopivan tuotteen löytämiseen valinta-apuri (iso vihreä kohta keskellä etusivua), jossa voit vastata yllä oleviin kysymyksiin ja apuri rajaa sinulle sopivien tuotteiden määrää.

Chat-palvelumme auttaa myös verkkosivulla sopivan tietokoneen valinnassa! Kysy rohkeasti, olemme sinua varten!

Voit täydentää konettasi valitsemalla siihen tuotesivulta esimerkiksi lisää muistia, isomman SSD-kiintolevyn tai telakointiaseman. Jokaisella tuotesivulla on siihen tuotteeseen sopivat lisävalinnat, joten lisävalinnat voivat vaihdella eri tuotteiden välillä. Valitse lisätarvikkeet ennen kuin viet tuotteen ostoskoriin.

Tarkemmat tuotetiedot löytyvät tuotesivulta kohdasta “tekniset tiedot”.

Kannettavat tietokoneet on lajiteltu eri kategorioihin näytön koon mukaan: alle 14” kannettavat, 14” kannettavat ja yli 14” kannettavat. 14” kannettavat ovat yleisimpiä yritysten käyttämiä kannettavia ja niissä näytön koko on karkeasti arvioiden vähän pienempi kuin A4-arkki. Alla olevasta kuvasta näkyy tuumakoot muutettuna kannettavan korkeudeksi ja leveydeksi senttimetreissä.

Löydät tarkemmat tiedot tietokoneen fyysisistä mitoista kohdasta “tekniset tiedot”.

MAKSAMISEEN LIITTYVÄT KYSYMYKSET

Taitonetin verkkokaupassa voitte maksaa monella eri tavalla. Maksun voitte suorittaa useimpien verkkopankkien kautta (esim. OP-verkkopankki), Visa- ja Mastercard-luottokorteilla tai Mobile-pay -mobiilimaksamisella. Jos haluatte maksaa tuotteen osamaksulla tai laskulla, on se mahdollista Taitonetti Tili ja Taitonetti Lasku-maksutavoilla (kuluttajat). Tuotteen voi halutessaan maksaa myös Oulun myymälässä. Jos olette yrittäjä, voitte valita maksutavaksi myös ennakkolaskun tai laskun.

Lue tarkemmin maksutavoista täältä.

Kyllä, Taitonetti Tilillä. Valitkaa Taitonetin kassalla maksutavaksi Taitonetti Tili ja tehkää tilaus normaalisti.

Kuluttajana voitte maksaa Taitonetti-laskulla.
Yritykset voivat valita kassalla maksutavaksi laskun (laskutuslisä 7 €). Edellyttää hyväksyttyä luottopäätöstä. Oletuksena maksuaika 7 päivää netto.
Yritykset voivat maksaa myös ennakkolaskulla. Vasta maksusuorituksen saatuamme laitamme tilauksen toimitukseen. Käsittelyaika 2-3 arkipäivää.

Suomen sisäiset toimitukset verotetaan Suomen verokannan mukaisesti.

TOIMITUKSIIN LIITTYVÄT KYSYMYKSET

Nouto liikkeestä 0 €

Nouto Postin toimipisteestä (voit valita toimipisteen syötettyäsi postinumerosi kassalla) 4,90 €

Nouto Postin pakettiautomaatista (voit valita pakettiautomaatin syötettyäsi postinumerosi kassalla) 4,90 €

Posti Kotipaketti (henkilöasiakkaille) 9,90 €

Posti Express (yritysasiakkaille) 9,90 €

Matkahuolto Lähipaketti (voit valita noutopisteen syötettyäsi postinumerosi kassalla) 4,90 €

Postnord MyPack Home 6,95 €


Lue enemmän toimitustavoista täältä

Taitonetin verkkokaupan kassalla syötätte postinumeronne, jonka jälkeen teillä on mahdollista valita listasta teitä lähimmät Postin toimipisteet, Smartpost-pakettiautomaatit ja Matkahuollon noutopisteet. Paketti lähetetään valitsemaanne paketin noutopaikkaan. Saatte saapumisilmoituksen, kun pakettinne on noudettavissa valitsemastanne pisteestä.

Normaali toimitusaika on 1-3 arkipäivää. Postin toimituksen arvioidun toimitusajan voitte tarkistaa Postin lähetysseurannasta. Matkahuollolla ei valitettavasti ole palvelussaan arvioitua lähetysaikaa, mutta voitte seurata lähetyksenne kulkua Matkahuollon lähetysseurannasta. Toimituksen lähtiessä meiltä Oulun toimipisteestä, ilmoitamme vastaanottajalle lähetyksen seurantaan linkin ja lähetystunnuksen sähköpostiin.

Tilauksesi ollessa paketissa ja valmiina lähtemään eteenpäin Taitonetin toimipisteestä, sinulle lähtee sähköposti. Sähköpostissa on lähetyksen seurantaan varten linkin ja lähetystunnus. Postin toimituksen arvioidun toimitusajan voitte tarkistaa Postin lähetysseurannasta tai OmaPosti-sovelluksesta.

Matkahuollolla ei valitettavasti ole palvelussaan arvioitua lähetysaikaa, mutta lähetykse kulkua voitte seurata Matkahuollon lähetysseurannasta. Toimituksen lähtiessä meiltä ilmoitamme vastaanottajalle lähetyksen seurantaan linkin ja lähetystunnuksen sähköpostiin.

PostNordin lähetyksiä voitte seurata seurantatunnuksella Postnordin sivuilta sekä Postnordin mobiilisovelluksella.

Kun lähetyksesi on valmiina noudettavaksi valitsemastasi noutopaikasta, saat Postin, Matkahuollon tai PostNordin kautta tekstiviestin, sähköpostin tai kirjeen. Ilmoituksessa on tiedot siitä, mistä ja milloin voit noutaa tilauksesi.

TAKUUSEEN, PERUUTUKSEEN JA PALAUTUKSEEN LIITTYVÄT KYSYMYKSET

Annamme kaikille käytetyille tuotteille 12kk takuun, poislukien tietokoneiden akut, joille takuu on 3kk. Taitonetti.fi myy myös uusia tuotteita, joita koskee valmistajan antama takuu, joka voi olla pitempi kuin 12kk (esimerkiksi Kingstonin SSD-kiintolevyillä on 3 vuoden takuu). Täältä voit lukea kaikki toimitusehtomme.

Taitonetin tuotteilla on 12kk takuu (käytetyillä akuilla 3kk). Takuu koskee kaikkia laitteen fyysisiä komponentteja. Takuu ei kata itseaiheutettuja vahinkoja fyysisille komponenteille. Takuu ei koske ohjelmistoja tai käyttöopastusta (autamme kyllä mielellämme asiakaspalvelussa ongelmatilanteissa). Takuuasioissa voitte olla meihin yhteydessä joko myymälän, chatin, puhelimen tai sähköpostin kautta.

Takuu on 12 kuukautta. Takuun piiriin eivät kuulu tuotesivulla Lisätietoja kunnosta -kohdassa luetellut tuotteen puutteet.Takuu ei siis kata koneessa ostovaiheessa ilmoitettuja vikoja, esim. rikkoutunutta USB-porttia.

Jos haluat palauttaa tai vaihtaa verkkokaupastamme tilaamiasi tuotteita, voit toimittaa ne suoraan Oulun liikkeeseen (Karhunkedontie 1, 90410 OULU) tai palauttaa ne Postin tai Matkahuollon kautta huolellisesti pakattuina. Ennen lähettämistä pyydämme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme, jotta voimme kirjata palautuksen järjestelmäämme ja ohjeistaa asiassa tarkemmin, [email protected] tai p. 050 491 3336. Liitäthän sähköpostiviestin mukaan tilausnumerosi. Asioidessassi puhelimitse etsi tilausnumerosi valmiiksi.

Peruutuksen yhteydessä palautamme asiakkaalle tuotteen hinnan, mutta emme toimituskuluja. Palautus tapahtuu asiakkaan ilmoittamalle suomalaiselle pankkitilille kymmenen (10) arkipäivän kuluessa siitä kun palautettu tuote on saapunut Taitonetti Oy:lle.

Lisätietoja palauttamisesta löydätte täältä.

Tuotteillamme on 30 päivän palautusoikeus tilauksen vastaanottamisesta. Tämä edellyttää, että tuote on samassa kunnossa kuin vastaanotettaessa. Palautusoikeus ei koske yrityksen nimissä tehtyjä ostoja. Palautusoikeus ei koske myöskään ohjelmistoja tai tuotteita, jotka on muunnettu asiakkaan toiveiden mukaan eikä sitä voida myydä eteenpäin ilman huomattavaa tappiota. On tärkeää varmistaa jo etukäteen, että tuote on tarkoitukseen soveltuva. Ammattitaitoinen myyntimme auttaa sinua tarvittaessa valitsemaan sinulle sopivan tuotteen.

Etämyynnissä on aina 30 päivän palautusoikeus.

Voitte lukea lisää palautuksesta täältä.

Palautettavat tuotteet ja huoltoon tulevat tuotteet on pakattava huolellisesti ennen lähetystä. Mikäli alkuperäiset pakkausmateriaalit ovat tallessa, niitä on hyvä hyödyntää. Tietokoneet ja niiden osat ovat herkkiä kolhuille ja paketoinnissa on kiinnitettävä huolellisuutta, jotta tuotteita suojaavia pakkausmateriaaleja on käytetty tarpeeksi eikä paketin sisältö pääse liikkumaan tai hölskymään. Takuu raukeaa, mikäli tuote vaurioituu postissa lähettäjän huolimattomuuden vuoksi.

Jos huomaat, että ostamasi tuote ei vastaa odotuksiasi, ole mahdollisimman nopeasti yhteydessä asiakaspalveluumme [email protected] tai p.050 491 3336 ja kuvaile virheen tyyppi. Liitäthän sähköpostiviestin mukaan tilausnumerosi. Asioidessasi puhelimitse etsi tilausnumerosi valmiiksi.

Jos tuotteessa on kuluttajansuojalain tarkoittama virhe, ostajalla on oikeus hyvitykseen. Ensisijaisesti pyrimme korjaamaan virheen tai vaihtamaan tuotteen virheettömään tai vastaavaan toiseen tuotteeseen. Toissijaisesti voimme harkita virheen hyvittämistä hinnanalennulla. Kaupan purku on vasta viimeinen vaihtoehto.

Ennen kuin toimitat tuotteesi takuuhuoltoon, ole yhteydessä Taitonetin asiakaspalveluun [email protected] tai p.050 491 3336 ja kuvaile ongelman tyyppi. Liitäthän sähköpostiviestin mukaan tilausnumerosi. Asioidessasi puhelimitse etsi tilausnumerosi valmiiksi.

Tuotteen voi tuoda takuuhuoltoon Taitonetin myymälään, Karhunkedontie 1, 90410 OULU, tai tuotteen voi palauttaa huolellisesti pakattuna Postin asiakaspalautuksena ilmaiseksi.

Ota varmuuskopiot kaikista tärkeistä ja henkilökohtaisista tiedoista ennen huoltoon lähettämistä. Vaikka vikasi ei liity kovalevyyn, Taitonetti ei ole vastuussa hävinneistä ohjelmista tai tiedoista.

Takuun aikana tehty huolto ja lähetyskulut huollon ja ostajan välillä ovat ilmaisia. (Vianetsinnästä takuuaikana laskutamme vain, jos asiakas on toimittanut laitteen takuukorjaukseen tietoisesti turhaan). Vaihdetun tuotteen takuu ei ala alusta, vaan jatkuu alkuperäisen ostopäivän mukaisesti.

Jos teitte tilauksen kirjautuneena käyttäjänä näette tilaushistorian oikeasta yläkulmasta löytyvästä hammasrattaasta. Valitkaa täältä Asiakastili ja sieltä Tilaushistoria.

TUOTTEISIIN LIITTYVÄT KYSYMYKSET

Emme yleensä osta yksityisiltä koneita. Pääsäntöisesti ostamme myymämme tietokoneet leasing-palveluita tarjoavilta yrityksiltä isoina erinä ja vain yritystietokoneita. Haluamme näin olla varmoja ostamiemme tietokoneiden alkuperästä ja laadusta sekä ostaa vain valikoituja malleja.

Oulun myymälä voi tehdä tähän poikkeuksia, jos ostat samalla uuden koneen ja sinulla on antaa vaihdossa myyntikelpoinen tietokone. Mahdollinen hyvitys arvioidaan myymälässä. Emme ota vastaan vaihtotuotteita Postin kautta. Kannattaa kysyä asiasta Oulun myymälästä soittamalla 050 4913336 ennen kuin tulet myymälään tuotteen kanssa.

Pääsääntöisesti ovat. Voit tarkistaa haluamasi koneen asiakaspalvelultamme chatin kautta, jolloin voit olla varma, että saat koneen saman tien mukaasi myymälästä.

Kyllä, asennamme Windows-ohjelman SSD-kiintolevylle.

Virtalähde on yleensä valmistajan alkuperäinen ja riittävä kyseiseen kokoonpanoon. Joissain runkomalleissa virtalähde vaihdetaan uuteen, jos siihen lisättävä näytönohjain sen vaatii.

Yrityskäytössä olevat koneet tehdään huomattavasti laadukkaammista osista ja komponenteista kuin kuluttajakäyttöön suunnitellut koneet. Täten koneen käyttöikä ja luotettavuus ovat moninkertaiset kuluttajamalleihin verrattuna. Marketeissa myytävien kuluttajakoneiden ja yrityskoneiden suurin ero löytyy rungosta. Runko on ehdottomasti yksi koneen tärkeimpiä osia, sillä sen lisäksi, että se suojelee koneen sisällä olevia kalliita komponentteja, rungon suunnittelulla päätetään, miten koneen jäähdytys hoidetaan.

Elektroniikkatuotteiden elinkaaressa niiden valmistaminen on eniten luonnonvaroja rasittava vaihe. On järkevää käyttää samaa laitetta pidempään ja mieluummin korjauttaa se kuin ostaa uusi tuote, vaikka uusi tuote olisikin vähemmän energiaa kuluttava. Taitonetti on yhtenä ensimmäisistä alansa yrityksistä laskenut myymiensä tuotteiden ympäristösäästöt. Jokaisen käytetyn tietokoneen tuotesivulla on laskettuna tuotteen säästämät luonnonvarat ja hiiilidioksidipäästöt verrattuna siihen, että ostaisit uuden koneen. Esimerkiksi yhden kannettavan tietokoneen ostaminen käytettynä säästää keskimäärin 260 kg luonnonvaroja ja samalla vältetään 123 kg CO2-päästöjä. Lue lisää täältä.

Taitonetin Youtube-kanavalta löytyy videoita, joissa pelataan suosikkipelejä GreeniX-pelikoneilla. Voit katsoa sieltä kuinka monta FPS peli saa. Voit myös kirjoittaa Youtubeen prosessorin mallin + näytönohjaimen mallin + pelattavan pelin ja nähdä sieltä, kuinka pelit pyörivät pelikoneella, jolla on vastaavat tehot.

Lisätarvikkeet ovat erillisvalintoja tuotesivulla jotka valitsemalla voit tilata tuotteen mukana. Kaikissa tuotteissa ei ole samoja lisävalintoja koska ne eivät ole yhteensopivia kyseisen tuotteen kanssa. Lisätarvikkeet tulee olla valittuna ennenkuin tuote viedään ostoskoriin jotta lisävarusteet siirtyvät myös ostoskoriin.

Luokittelemme käytetyt tietokoneet A1, A2, B1 ja C -kuntoluokkiin:

  • A1 koneet ovat ulkoisesti lähes uuden veroisia
  • A2 ryhmässä on erinomaisia koneita, joissa on vähäisiä käytön jälkiä
  • B1 luokan koneet ovat A-luokan koneita kolhuisempia, mutta edelleen hyviä käytössä
  • C-luokan koneissa on jokin fyysinen vika tai puute (kuten naarmu näytössä tai yksi toimimaton USB-portti), mutta ne toimivat ja sopivat esimerkiksi "autotallikoneiksi"

Täältä löydät lisätietoa kuntoluokituksista ja kuvia.