media

7 syytä ostaa käytetty tietokone uuden sijasta

  • Julkaistu 22.05.2020
  • Päivitetty 07.03.2023
  • Blogi

Monet ajattelevat, että uuden tietokoneen ostaminen on ainoa tapa saada laadukas ja luotettava tietokone. Kuitenkin käytettyjen tietokoneiden ostaminen on usein erittäin järkevää, sillä ne tarjoavat monia etuja uusiin tietokoneisiin verrattuna. Tässä blogissa käymme läpi seitsemän syytä, miksi kannattaa harkita Taitonetin käytetyn tietokoneen ostoa uuden sijaan.


7 hyvää syytä ostaa Taitonetistä käytetty yrityskone:

  1. Kustannussäästö
  2. Laatu
  3. Luonnonvarojen säästäminen
  4. Heti käyttövalmis kone
  5. Tyytyväisyystakuu
  6. Asiantunteva palvelu
  7. Nopea ja edullinen toimitus


1. Kustannussäästö - Käytettynä saat tietokoneen järkevään hintaanYksi merkittävimmistä syistä ostaa käytetty tietokone uuden sijaan on kustannussäästöt. Käytetty tietokone on yleensä huomattavasti edullisempi kuin vastaava uusi tietokone, joten voit säästää paljon rahaa. 


Tietokone on tärkeä työväline, mutta siitä ei kannata maksaa mitä tahansa. Nykypäivänä jokaisen taskusta löytyy älypuhelin ja sillä hoidetaan monia ennen tietokoneella hoidetuista tehtävistä. Tietokoneet ovat kuitenkin välttämättömiä työ- ja opiskelukäytössä ja vapaa-ajalla ne palvelevat viihdekäytössä. Tietokoneiden arvo statussymbolina on laskenut eikä niihin haluta sijoittaa enää niin isoja summia kuin vuosikymmen takaperin. Taitonetin myymät ammattitason tietokoneet toimivat kuin uudet koneet, mutta maksavat vain murto-osan uuden vastaavan tehoisen koneen hinnasta.


Taitonetin verkkokaupassa on myynnissä myös GreeniX-pelikoneita, jotka ovat rakennettu käytettyihin runkoihin uusilla näytönohjaimilla. Käytettyjen osien avulla olemme saaneet pidettyä pelikoneiden hinnat alhaalla ja silti koneet ovat tehokkaita pelikäytössä. GreeniX-pelikoneet ovatkin todella suosittuja aloittelevien pelaajien parissa juuri hyvän hinta-laatusuhteen takia!


2. Yritystason premium-laatuaVaikka käytetty tietokone on jo käytetty, se voi silti olla laadukas ja tehokas. Monet myymämme käytetyt tietokoneet ovat olleet yritysten käytössä vain lyhyen aikaa ja ne ovat edelleen erinomaisessa kunnossa.


Olemme valinneet valikoimiimme vain luotetuimpia yrityskäyttöön suunniteltuja malleja Hewlett-Packardin, Dell:n, Lenovon ja Fujitsun valikoimista. Yrityskäyttöä varten suunnitellut tietokoneet ovat koottu korkeatasoisista osista ja ne on suunniteltu kestäviksi ja helpoiksi huoltaa. 


Yrityskäyttöön tehdyillä ja kuluttajakäyttöön tehdyissä koneissa on suuri ero laadussa ja käyttöiässä. Kuluttajakäyttöön tehdyt koneet ovat yritysmalleja tehottomampia ja tehty heikoimmista osista ja niiden korjaaminen voi olla kallista tai jopa mahdotonta. Myymme vain luotettavia yrityskoneita. Olemme tehneet havainnollistavan videon “markettikoneiden” ja yrityskoneiden eroista. Testaamme huolellisesti kaikki myymämme koneet monivaiheisella prosessilla ennen niiden myyntiä. Prosessissa koneet asennetaan uudelleen, tarkastetaan ja huollettaan tarvittaessa sekä puhdistetaan. 


Testausvaiheessa koneiden kunto luokitellaan eri kuntoluokkiin ulkoisten käytönjälkien mukaan. Lähes käyttämättömät koneet ovat luokassa "Erinomainen" ja seuraavan "Hyvä"-kuntoluokan koneissa on hieman käytön jälkiä, esimerkiksi näppäimistössä vähän kiiltoa tai vähäisiä naarmuja kannessa. Kaikki myymämme laitteet ovat toimivia ja heti käyttövalmiita. Lue lisää käytettyjen tietokoneiden kuntoluokituksista3. Ekologisuus - Suosi kiertotalouttaKäytetyn tietokoneen ostaminen on myös ympäristöystävällisempää kuin uuden tietokoneen ostaminen. Tietokoneiden valmistusprosessi vaatii tuhansia tonneja raaka-aineita, joten on tärkeää pitää jo valmistetut koneet mahdollisimman pitkään käytössä. Taitonetin koneet ovat olleet yritysten käytössä muutamia vuosia ja niillä on edessä vielä pitkä käyttöaika. Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on laskenut, että vuonna 2022 Taitonetin asiakkaat säästivät 61 300 000 kiloa luonnonvaroja ostamalla käytetyn tietokoneen uuden sijaan. Lue lisää käytettyjen tietokoneiden  ympäristösäästöstä.


4. Heti valmiina käyttöönTaitonetin verkkokaupassa voit valita koneeseesi mm. lisää muistia tai isomman kovalevyn, vaihtaa käyttöjärjestelmän kielen tai vaihtaa se  uusimpaan Windows 11:een.  Asennamme lisävalinnat koneeseesi valmiiksi, joten saamasi kone on heti käyttövalmis. Taitonetin koneisiin on  asennettu valmiiksi ohjelmia peruskäyttöä varten. Koneissa on mm. LibreOffice, millä voit hoitaa yksinkertaiset tekstinkäsittely- ja taulukkolaskentatyöt. Koneista löytyy Windows Defender- virusohjelma vakiona ja tämän lisäksi tietokoneen työpöydältä löytyy linkki 3kk ilmaisen F-Secure Safe:n tietoturvan hyödyntämiseen. Koneita ei ole kuitenkaan asennettu täyteen turhia ohjelmia, jotka veisivät tilaa koneen kovalevyltä. 


5. TyytyväisyystakuuLuotamme koneidemme korkeaan laatuun ja annamme käytetyille tietokoneille aina vuoden takuun, jota voi lisämaksusta jatkaa. Mikäli koneen kanssa tulee harmia, huollamme tai vaihdamme koneen mahdollisimman nopeasti ja mutkattomasti.  Lisäksi mikäli kone ei vastaa odotuksia tai käyttötarpeita, voi kaupat purkaa 30 päivän ajan ostosta.  Lisätietoa takuusta ja palautuksesta.


Olemme saaneet asiakkailtamme arvosanaksi palvelustamme 4,8/5 Trustpilot-palvelussa! Tutustu asiakkaidemme palautteisiin Taitonetin tuotteista ja palveluista Trustpilotista  tai Googlen arvosteluissa tai Facebook-sivultamme


6. Asiantuntevalla palvelullaTaitonetillä on takana yli 17 vuoden kokemus tietokoneiden myynnistä ja yksi tärkeimmistä asioista meille on tyytyväinen asiakas. Pidämme mitä lupaamme. Myymme vuosittain vajaat 30 000 tietokonetta ja lisäksi teemme tuhansia huoltoja Oulun myymälässä, joten meillä on vankka osaaminen tietokoneiden parissa. 


Meille on tärkeää, että asiakkaamme löytävät itselleen sopivimman koneen. Paljon kiitelty asiakaspalvelumme auttaa teitä koneiden valinnassa ja niihin liittyvissä ongelmatilanteissa. Palvelemme verkkokaupan chatissa arkisin 9 - 16:30. Meille voi myös soittaa, ja laittaa viestiä [email protected] -sähköpostiin. 


Voitte tulla myös käymään Oulun myymälässämme Karhunkedontie 1, 90410 OULU, jossa asiantunteva henkilökuntamme auttaa henkilökohtaisesti teitä tutustumaan koneisiimme. Oulun myymälässä toimii myös tietokoneiden huoltopalvelu. 7. Nopea ja edullinen toimitusUsein ensimmäinen iloinen yllätys asiakkaitamme odottaa, kun paketti saapuu niin nopeasti perille! Olemme panostaneet verkkokaupassamme nopeaan toimintaan, jotta saatte koneen nopeasti ja edullisesti. Vaikka pelikone painaisi kymmenen kiloa, toimitamme sen pakettiautomaattiin edullisimmillaan vain kolmella eurolla! Katso kaikki toimitusvaihtoehtomme täältä. 


----

Tykkäätkö jo meistä Facebookissa, Instagramissa ja seuraatko Taitonetin YouTube -kanavaa? Some-kanavista löytyy paljon vinkkejä ja tietoa tulevista tarjouksista ja uusista tuotteista.