Valitse sopivin käytetty ThinkPad

  • Julkaistu 28.05.2021
  • Päivitetty 31.10.2019
  • Blogi

Lenovo on vuonna 1984 perustettu kiinalaislähtöinen teknologiajätti, joka on tunnettu ennen kaikkea legendaarisista Lenovo ThinkPad -yrityskannettavistaan. ThinkPadit ovat niin kestäviä ja laadukkaita ominaisuuksiltaan, että myös NASA luottaa niihin avaruuslennoillaan. ThinkPad-sarjan kannettaville on tunnusomaista mattamusta ja kulmikas ulkomuoto, sekä näppäimistön keskellä oleva trackpoint-hiiri.


ThinkPadit ovat suosittuja ennen kaikkea siksi, koska niissä on todella vähän minkäänlaisia tyyppivikoja tai ongelmia. Tarvittaessa niiden korjaaminen on helppoa ja varaosia löytyy valtava määrä. Lenovon yrityskannettavien näppäimistöt antavat myös paremman tuntuman työskentelyyn kuin läppäreiden näppäimistöt yleensä. Isot, koverat ja pitävät näppäimet tekevät tekstin tuottamisesta mukavaa vaikka pidempienkin kirjoitusmaratonien aikana. ThinkPadien näppäimistöt ovat käyttökokemukseltaan vertailukelpoisia jopa erillisten näppäimistöjen kanssa.


Mikä ThinkPad-sarja sopii sinulle?


Lenovo ThinkPadien T-sarja pitää sisällään kaikki parhaat ThinkPadit, eli lippulaivamallit. T-sarjalaiset on tehty kestävään magnesiumrunkoon ja ovat kaikinpuolin rautaisten ammattilaisten kannettavia tietokoneita.


X-sarjan tietokoneet ovat ominaisuuksiltaan ihan samaa huippuluokkaa kuin T-sarjalaisetkin, mutta ne on tehty rungoiltaan vielä kevyemmiksi. X-sarjan kannettavat mahtuvat siis helposti reppuun tai laukkuun, kun lähdet esimerkiksi toimistolle, opiskelemaan tai reissulle.


W- ja P-sarjan tietokoneet ovat puolestaan ThinkPadien raskassarjalaisia. Ne on tehty suunnittelukäyttöön luovien alojen ammattilaisille. Näiden sarjojen kannettavissa on i7-neliydinprosessorit, jotka vetää vertoja pöytäkoneidenkin suoritustehoille. W- ja P-sarjalaiset ovat työasemien korvaajia, joten ne ovat myös painavampia ja täten eivät yhtä helposti mukana kulkevia kuin T- tai X-sarjan ThinkPadit.


Yrityskannettavana myydään myös L-sarjaa, joka on aiemmin mainituista sarjoista poiketen muovirunkoinen kannettava. Lisäksi ThinkPadeista on olemassa myös E-sarjaa, joka on jo kuluttajatasoa.


Lenovo ThinkPad on kestävä ostos, jota ei takuulla tarvitse heti uusia. Mikäli tarvitset laatukannettavaa kotiin, opintoihin tai toimistolle monipuoliseen käyttöön, suosittelemme tutustumaan T- ja X-sarjan kannettaviin tietokoneisiin. W- ja P-sarjalaiset ovat teholäppäreitä, joita suosittelemme raskaampaan suunnittelukäyttöön ja kuvanmuokkaukseen.


Taitonetin Lenovon tuotevalikoimaan tästä linkistä.