Suosittujen Lenovo ThinkPad -läppärien erot

Lenovo on vuonna 1984 perustettu kiinalaislähtöinen teknologiajätti, joka on tunnettu ennen kaikkea legendaarisista Lenovo ThinkPad -yrityskannettavistaan. ThinkPadit ovat niin kestäviä ja laadukkaita ominaisuuksiltaan, että myös NASA luottaa niihin avaruuslennoillaan. Kaikille ThinkPad-sarjan kannettaville on tunnusomaista mattamusta ja laatikkomainen ulkomuoto, sekä näppäimistön keskellä oleva trackpoint-hiiri.


ThinkPadit ovat suosittuja ennen kaikkea siksi, koska niissä on todella vähän minkäänlaisia tyyppivikoja tai ongelmia ja tarvittaessa niiden korjaaminen on helppoa ja varaosia löytyy valtava määrä. Näiden yrityskannettavien näppäimistöt antavat myös paremman tuntuman työskentelyyn kuin läppäreiden näppäimistöt yleensä. Isot, koverat ja pitävät näppäimet tekevät tekstin tuottamisesta mukavaa vaikka pidempienkin kirjoitusmaratonien aikana. ThinkPadien näppäimistöt ovat käyttökokemukseltaan vertailukelpoisia jopa erillisten näppäimistöjen kanssa.


Lenovo ThinkPadien T-sarja pitää sisällään kaikki parhaat ThinkPadit, eli lippulaivamallit. T-sarjalaiset on tehty kestävään magnesiumrunkoon ja ovat kaikinpuolin rautaisten ammattilaisten kannettavia tietokoneita.


X-sarjan tietokoneet ovat ominaisuuksiltaan ihan samaa huippuluokkaa kuin T-sarjalaisetkin, mutta ne on tehty rungoiltaan vielä kevyemmiksi. X-sarjan kannettavat mahtuvat siis helposti reppuun tai laukkuun, kun lähdet esimerkiksi toimistolle, opiskelemaan tai reissulle.


W- ja P-sarjan tietokoneet ovat puolestaan ThinkPadien raskassarjalaisia. Ne on tehty suunnittelukäyttöön luovien alojen ammattilaisille. Näiden sarjojen kannettavissa on i7-neliydinprosessorit, jotka vetää vertoja pöytäkoneidenkin suoritustehoille. W- ja P-sarjalaiset ovat työasemien korvaajia, joten ne ovat myös painavampia ja täten eivät yhtä helposti mukana kulkevia kuin T- tai X-sarjan ThinkPadit.


Yrityskannettavana myydään myös L-sarjaa, joka on aiemmin mainituista sarjoista poiketen muovirunkoinen kannettava. Lisäksi ThinkPadeista on olemassa myös E-sarjaa, joka on jo kuluttajatasoa.


Lenovo ThinkPad on kestävä ostos, jota ei takuulla tarvitse heti uusia. Mikäli tarvitset laatukannettavaa kotiin, opintoihin tai toimistolle monipuoliseen käyttöön, suosittelemme tutustumaan T- ja X-sarjan kannettaviin tietokoneisiin. W- ja P-sarjalaiset ovat teholäppäreitä, joita suosittelemme raskaampaan suunnittelukäyttöön ja kuvanmuokkaukeen.

Kommenttia: 2
Pietu 10-11-2019 12:06
Mielestäni olisi ollut aika tärkeää mainita, että IBM myi Thinkpad busineksensa Lenovolle vuonna 2005. Vähän myöhemmin Lenovo yritti tehdä Thinkpad imagoon ja koneisiin muutoksia, joista business koneita käyttävät eivät pitäneet. Alkuperainen ajattelumalli tuli takaisin, ja Thinkpad menestys on jatkunut sen jälkeen tähän paivään. Itselläni on vielä hyllyssä vuodelta 2006 Thinkpad Z60t, jossa IBM logo. Ajattelin tänään asentaa siihen PeppermintOs Linuxin. Viimeiset kolme vuotta kone on toiminut puppylinuxilla erttäin hyvin.
TattiHiiri 28-11-2019 18:40
Keräilen malleja (X/T/W)(2/4/5)20 vuodelta 2011/2012. Näissä on vielä vanhanmallinen näppäimistö sinisellä enter-napilla, erilliset luukut muisteille ja kiintolevylle ja irrotettava akku. Suorituskykyäkin on vielä ihan riittävästi. Ainoastaan näyttössä jää toivomisen varaa ja siksi X220 (IPS-näyttöllä) ja W520 (FullHD-näytöllä) eniten käytössä. T420:ssa näyttö on näistä heikoin ja siksi jäänyt pysyvästi telakkaan. Näillä mennään niin kauan kuin pystyy, uudet läppärit aikalailla pilalla valtavan trackpadin ja ohuen muodon aiheuttamien kompromissien takia.
Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei voi julkaista. Vaaditut kentät on merkitty*