media

Tietoa näyttöjen liittimistä

Onko näyttösi yhteensopiva tämän koneen kanssa?


Tarkista näytöstäsi onko siinä jokin ”Näytönohjaimen liitännät” -kohdassa mainituista liittimistä. Alla kuvat ja lisätietoja liittimistä. Pelikäytössä on suositeltavaa, että näyttösi tukee vähintään 1920x1080 Full HD -resoluutiota. Resoluutio selviää näyttösi teknisistä tiedoista.


VGA-liitin

Yleisin näyttöliitäntä. Riittää peruskäyttöön, mutta esimerkiksi pelikoneiden uusissa näytönohjaimissa VGA-liitäntää ei enää ole. Jos siis näytössäsi on vain VGA-liitin, tarvitset myös uuden näytön, mikäli olet hankkimassa konetta pelikäyttöön.


DVI-liitin

Toiseksi yleisin näyttöliitäntä. Riittänee pelikäyttöön ja kuvankäsittelyyn varsin hyvin. Löytyy vielä uudemmistakin pelinäytönohjaimista.


HDMI-liitin

Televisioissa yleisesti käytettävä liitin. Ääni ja kuva kulkevat samassa kaapelissa. Pelikäyttöön suositeltava liitin. Tällä liittimellä saa kätevästi kuvan ja äänen tietokoneesta myös televisioon.


Displayport (DP) -liitin

 

Paras näyttöliitäntä. Kuva ja ääni kulkevat samassa kaapelissa ja tukevat kuvaa aina 4K-resoluutioon asti. Löytyy uudemmista näytönohjaimista. Tämä menee helposti sekaisin HDMI-liittimen kanssa.


vga, dvi, hdmi, displayport
Kommenttia: 0
Ei kommentteja
Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei voi julkaista. Vaaditut kentät on merkitty*