media

Taitonetti.fi palkittiin Suomen vastuullisin tuote 2024 -palkinnolla

  • Julkaistu 27.11.2023
  • Päivitetty 27.11.2023
  • Blogi

Suomen vastuullisin tuote -kilpailun voittajat 2024 on valittu ja Taitonetin kunnostetut tietokoneet voittivat Koti & vapaa-ajan kategorian. Kilpailun organisoi vastuullisuusteknologia-startup Infine ja palkintoraatina toimi Suomen johtavista asiantuntijoista koostuva Vastuullisuuspaneeli.


Palkintoraati perusteli Taitonetin voittoa mm. näin:

Pidentämällä tietokoneiden käyttöikää säästyy uusien materiaalien tuottamiseen tarvittavia luonnonvaroja, joiden hankintaan liittyy elektroniikassa tyypillisesti merkittäviä ympäristö- ja sosiaalisen vastuun riskejä. Käytettyjen koneiden hankkiminen ei ole vielä valtavirtaa, joten tarvitaan palveluita jotka tekevät tästä kuluttajalle helppoa ja luontevaa. 


Olemme Taitonetillä olemme todella otettuja menestyksestä Suomen Vastuullisin tuote -kilpailussa. Olemme panostaneet vastuullisuuteen yrityksenä jo vuosia ja asiakkaamme saavat meiltä jokaisesta tuotteesta ympäristösäästön laskelman. Toivomme voiton myötä vastuullisten kulutustapojen saavan enemmän huomiota ja yhä useamman harkitsevan kunnostettuja tietokoneita vaihtoehtona uusille koneille. Kiertotalouteen siirtyminen on todella tärkeää elektroniikan ostamisessa, sillä kulutamme luonnonvaroja ympäristön kannalta kestämättömällä tavalla. Yhden kunnostetun tietokoneen hankkiminen uuden sijasta säästää satoja kiloja kiinteitä luonnonvaroja ja hiilidioksidia.


Lisää voittajista ja raadin perusteluista voi lukea Ostavastuullsesti -sivulta. Palkintona Taitonetti saa JCDexaux’n ulkomainontaa ja voi käyttää Suomen vastuullisin tuote 2024 -leimaa. 


Vastuullisuus on tärkeää asiakkaillemme tietokoneen hankinnassa


Kilpailussa oli myös yleisöäänestys ja mahdollisuus jättää tuomareille perusteluita valinnan tueksi. Saimme teiltä paljon mahtavia palautteita kilpailusta ja on hienoa lukea, kuinka tärkeää on, että uusille koneille on vaihtoehto, joka säästää luonnonvaroja. Iso kiitos kaikille meitä äänestäneille!

Tässä muutamia äänestäjien kirjoittamia kommentteja Taitonetistä:

"Ihanaa, että huollettuja tietokoneita on saatavilla, kaiken ei tarvitse olla kertakäyttöistä. Jonkun vanha on jonkun uusi. Laitteet kiertoon elektroniikkaromun vähentämiseksi."

"Erinomaisia, kestäviä, käytettyjä tietokoneita. Olisi täydellistä luonnonvarojen haaskausta heittää näitä vain pois, koska ovat edelleen erittäin toimivia. Erinomainen palvelu myös. Jo kolme konetta hankittuna täältä."

"Elektroniikan päätyminen kaatopaikoille on suuri globaali ongelma, jota Taitonetti on ratkaisemassa. Tuotekohtainen ympäristösäästön laskelma on iso plussa!"

"Tietokoneiden valmistus vaatii sekä harvinaisempia raaka-aineita että paljon työvaiheita, joten on hyvin vastuullista ja vaikuttavaa jos niille saadaan pidempi elinkaari. Samalla moni saa edullisesti hyvän tietokoneen käyttöönsä."

"Onhan nerokasta huoltaa tietokoneet ja saada niille näin lisää käyttöikää. Näin kallis tuote ei saisi olla kertakäyttöinen, etenkin kun sen valmistus vaatii ison määrän luonnonvaroja. Näppäilen juuri tekstiä Taitonetistä ostetulla läppärillä."

"Kulutuselektroniikan luonnonvarajalanjälki on huikea, osin siksi että sitä on niin paljon kaikessa arjessamme. Vaikka käyttöikänsä päässä olevalle tavaralle on hyvä SER-kierrätysketju, uudelleenkäytettävälle elektroniikalle olisi paljon tilausta kunhan se paketoidaan kuluttajalle helpoksi tuotteeksi kuten Taitonetti tekee!"

"Ihmiset kuluttavat teknologiaa melko huoletta, vaikka uusien laitteiden kasaaminen kuluttaa luonnonvaroja paljon. Plus, olen yksi tyytyväisistä asiakkaista!"

"Elektroniikan kierrätys ja korjaaminen säästää arvokkaita jalometalleja, on eettistä ja kaikin puolin järkevää. Lisäksi olen ostanut oman tietokoneeni Taitonetistä, ja tiedän, että koneet ovat laadukkaita ja kestäviä."

"Kahdesti olen ostanut täältä laadukkaasti huolletun tietokoneen. Vastaavia uusina en olisi raaskinut ostaa, ja samalla rahalla saatavat uudet koneet olisivat olleet hyvin paljon köykäisempiä niin laadultaan kuin käyttöiältäänkin. Mahtavaa saada laadukas secondhand-tuote, joka kestää käyttöä ja aikaa - se juuri on mielestäni vastuullista."