media

Mistä pelikoneiden tehopisteet tulevat?

  • Julkaistu 07.05.2021
  • Päivitetty 05.10.2023
  • Blogi

Nykypäivänä tietokonepelien laitteistovaatimukset voivat vaihdella suuresti eri pelien välillä. Kevyempiin peleihin riittää hyvin myös edullisimmat pelitietokoneet, kun taas raskaammat pelit voivat vaatia hieman hintavampaa konetta. Jos ei ole perehtynyt tietokoneiden komponentteihin, voi olla vaikeaa selvittää, kuinka raskaita pelejä tietokoneella voi pelata.


Taitonetin käytetyt GreeniX-pelikoneet on jaettu PassMark-tehopisteiden mukaan Bronze-, Silver-, sekä Gold-tason koneisiin. Pelikoneen tehomittarin alapuolelta löydät listan tämän hetken suosituimmista peleistä, jotka toimivat sujuvasti sillä kyseisellä pelikoneella.Mistä Greenix-pelikoneiden PassMark-pisteet tulevat?

Tärkeimmät pelitietokoneen osat ovat prosessori ja näytönohjain. PassMark on puolueeton ohjelma, joka testaa sekä prosessorin että näytönohjaimen tehokkuutta ja pisteyttää ne. PassMark sivustolla olevat pisteet ovat keskiarvo kaikista testituloksista kyseisillä komponenteilla. Tämän jälkeen prosessorin ja näytönohjaimen pisteet on laskettu yhteen kuvaamaan tietokoneen tehokkuutta, jolloin suurempi luku tarkoittaa tehokkaampaa pelikonetta.


Voit löytää tarpeisiisi sopivan tasoisen pelikoneen helposti vertailemalla eri koneiden tehopisteitä.Bronze-tason GreeniX-pelikoneet on suunniteltu kevyeen pelaamiseen, ja niillä toimii hyvin kevyemmät pelit, kuten Minecraft, Roblox, Counter-Strike, League of Legends ja The Sims 4.Silver-tason käytetyt pelitietokoneet ovat huomattavasti tehokkaampia ja ne sopivat mainiosti keskiraskaaseen pelaamiseen. Näillä koneilla saa esimerkiksi Fortniten, Apex Legendsin, Valorantin ja Overwatch 2:n pyörimään sujuvasti myös hyvillä grafiikka-asetuksilla. Myös monet raskaammat pelit toimivat pelattavasti, kunhan grafiikka-asetuksia lasketaan alemmas.Gold-tason GreeniX-pelikoneet on suunniteltu raskaaseen pelaamiseen ja niillä toimivat myös uusimmat raskaat pelit. Myös muut raskaat pelit, kuten The Witcher 3: Wild Hunt, Red Dead Redemption 2, Call of Duty: Warzone ja PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) toimivat näillä koneilla ilman ongelmia.