Opiskelija: näillä vinkeillä hankit itsellesi parhaan koneen 2024
Monilla opiskelijoilla on opintojen alkamisen myötä tarve hankkia opiskeluja varten tietokone. Suurelle osalle opiskelijoista oikeanlaisen tietokoneen ostaminen voi olla haasteellista, jos tietämystä tietokoneista ja niiden komponenteista ei juurikaan ole.
Koneen valitseminen käyttötarpeiden mukaan
On tärkeää hankkia kone, joka on tarpeeksi tehokas niihin ohjelmistoihin ja sopiva siihen käyttötarkoitukseen, joihin konetta omalla opiskelualalla tarvitsee. Esimerkiksi liiketalouden tradenomin tietokoneeksi riittää hyvin laadukas perusläppäri, koska liiketalouden opinnoissa käytetään pääasiassa kevyitä sovelluksia mm. Microsoft Wordia, Exceliä ja PowerPointtia, jotka eivät vaadi koneelta paljon tehoja. Samalla kevyeen käyttöön suunnitellulla perusläppärillä ei kuitenkaan pärjäisi ollenkaan insinööriopinnoissa, jossa käytetään vaativia piirto- ja renderöinti ohjelmia. Myös muuhun vaativaan kuvan- ja videonkäsittelyyn sekä 3D-suunnitteluun tarvitaan tehokkaampi kone, joista usein käytetään nimitystä tehokannettava.
Laitesuositukset
Useilla ammattikorkeakouluilla ja yliopistoilla on omat suositukset opiskelijan tietokoneen ominaisuuksista. Monet korkeakoulut ovat jakaneet opintoalat kahteen eri kategoriaan, joista suurelle osalle riittää peruskannettava ja osalle aloista suositellaan tehokannettavaa. Olemme Taitonetissä seuranneet eri ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen laitteistovaatimuksia ja suosituksia ja teimme niistä oman yhteenvedon.
Yleinen laitesuositus:
Esimerkiksi sosiaali ja terveysala, liiketalous, taide ja kulttuuri, matkailualan koulutukset, maa- ja metsätalous (poislukien insinöörit), humanistiset koulutusalat, pedagogiset opinnot, palvelualat ja muut opinnot, joissa ei käytetä raskaita suunnitteluohjelmia.
- Keskusmuisti: Vähintään 8 Gt
- Prosessori: Vähintään Intel i3, suositus Intel i5
- Näytönohjain: Ei erillisiä vaatimuksia
- Näyttö: Yleisesti 13-15 tuumaa
- Kiintolevy: Vähintään 128 Gt SSD-levy
- Verkko: Tuki langattomalle verkolle
- Akku: Useamman tunnin kestävä akku
- Käyttöjärjestelmä: Windows 11
Laitesuositus raskaampia ohjelmia vaativiin opintoihin:
Esimerkiksi medianomi, tietojenkäsittely, sekä tekniikan alat esimerkiksi arkkitehdit ja insinöörit, sekä muihin vaativaan CAD, 3D- tai graafista suunnittelua vaativiin opintoihin:
- Keskusmuisti: Suositus 32 Gt
- Prosessori: Vähintään Intel i5, suositus Intel i7
- Näytönohjain: Erillinen Nvidia Quadro tai GeForce näytönohjain
- Näyttö: Vähintään 15 tuumaa ja Full HD resoluutio tai parempi
- Kiintolevy: Vähintään 256 Gt SSD-levy, suositus 512 Gt SSD-levy
- Verkko: Tuki langattomalle verkolle
- Akku: Useamman tunnin kestävä akku
- Käyttöjärjestelmä: Windows 11
Suositusten mukaisen koneen ostaminen opintoihin voi tuntua kalliilta, varsinkin jos haluaa ostaa laadukkaan koneen, joka toimii koko opintojen ajan ja myös opintojen jälkeen. Monesti halvimmat markettikoneet hidastuvat tai hajoavat jo parin vuoden käytön aikana.
Käytetty yrityskone on loistava vaihtoehto opiskelijakoneeksi! Yrityskannettavat on tehty kestämään käyttöä aivan eri tavalla, kuin normaalit markettiläppärit. Uutena ne maksavat yleensä useita tuhansia, mutta käytettynä ne voi saada huippuedullisesti! Meillä Taitonetissä on laaja valikoima peruskannettavia sekä tehokannettavia, jotka täyttävät korkeakoulujen suositukset ja sopivat erinomaisesti opintoihin. Valitse itsellesi sopiva kannettava meidän opiskelijakoneiden valikoimasta.
Tykkäätkö meistä jo Facebookissa ja seuraatko jo Taitonetin Instagramia ja YouTube-kanavaa? Some kanavista löytyy paljon vinkkejä sekä tietoa tarjouksista ja uusista tuotteista.
Voit myös käydä lukemassa asiakkaidemme arvosteluja Taitonetistä täältä.