media

Taitonetti on mukana kestävän kehityksen viikolla

  • Julkaistu 21.09.2020
  • Päivitetty 21.09.2020
  • Blogi

Kestävän kehityksen päämääränä on turvata nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät elämisen mahdollisuudet ja huomioidaan päätöksenteossa tasavertaisesti ympäristö, ihminen ja talous. Kestävän kehityksen viikkoa vietetään ympäri Eurooppaa 20.-26.9. Taitonetti osallistuu viikon teemaan muistuttamalla joka päivä kierrätyksen tärkeydessä, jotta vähäisiä luonnonvaroja ei tuhlata.



Käytetyn tietokoneen ostaminen on ympäristöteko


Taitonetti kehittää toimintaansa jatkuvasti ekologisempaan suuntaan, sillä luonnonvarojen kestämätön kulutus ja ilmaston lämpeneminen ovat maailmanlaajuisia ympäristöongelmia. Jokaisen uuden tavaran valmistaminen kuluttaa kiinteitä luonnonvaroja, vettä ja ilmaa. Käytetyn tavaran ostaminen taas vastaavasti säästää luonnonvaroja.


Taitonetin verkkokaupassa kerromme jokaisen käytetyn tietokoneen luonnonvara- ja hiidilidioksidisäästön. Emme ole vetäneet lukuja “hatusta” vaan ne on laskettu tarkasti Taitonetin kautta kulkeneiden koneiden mukaan ja kertovat juuri meiltä ostettujen koneiden luonnonvarasäästön. Laskennan Taitonetille on toteuttanut Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy. Kierrätyskeskus on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yritys ja kiertotalouden edelläkävijä, joka on hyödyntänyt luonnonvaralaskentaa omassa toiminnassaan jo yli kymmenen vuoden ajan.