media

Mikä ihmeen Apex Legends?

25 miljoonan pelaajan raja meni rikki viikossa, ja pelaajamäärät ovat kasvaneet vielä paljon nopeammin kuin Fortnitella alkuaikoina (lähde: Iltalehti). Mikä on tämä uusi peli, joka on saanut valtavat määrät pelaajia kiinnostumaan? Taitonetin tubekanava perehtyi peliin ja testasi sen pelaamista kahdella erilaisella pelikoneella. 

Mikä ihmeen Apex Legends?

Apex Legends on battle royale -peli, joka tarkoittaa, että suuri määrä pelaajia pudotetaan laajalle kartalle. Pelaajat lähtevät etsimään ympäristöstään aseita sekä suojia ja liikkuvat koko ajan kohti pienenevän pelialueen keskustaa taistellen samalla muita pelaajia vastaan. Tavoitteena on tappaa muita niin pitkään, että olet tiimisi kanssa ainoat pelaajat elossa. Apex Legends on selvästi nousemassa Pubg:n ja Fortniten rinnalle battle royale -pelien kärkeen. Ja mikä hienointa, pelaamaan pääsee ilmaiseksi.

Erityistä Apexissa on se, että Overwatchista tuttuun tyyliin pelissä valitaan pelattava sankarihahmo, jolla on oma erityisvoimansa. Näitä erityisvoimia ovat esimerkiksi suojan luominen itsensä ja tiimikavereiden ympärille tai portaalin asettaminen kahden pisteen välille.
Yksin ei pääse taistelemaan, vaan ainoassa pelimoodissa ollaan kolmen tiimissä 19 muuta joukkuetta vastaan, joten tiimipelaaminen korostuu. Kommunikaatioon on kiinnitetty erityistä huomiota. Varsinaista puhetta ei edes juuri tarvita, vaan tiimikavereiden kanssa voi kommunikoida pelin merkintäjärjestelmän avulla. Voit merkitä paikan, johon ehdotat tiimisi menevän seuraavaksi, mutta voit myös merkitä esimerkiksi löytämäsi aseen tai vihollisen. Kaikki tämä toimii yhdellä merkintänäppäimen painalluksella. Peli tietää mitä haluat kertoa, ja välittää sen tiimikavereille sekä puheena että kartalla.

Pelin älykkyys näkyy myös tavaraluettelossa, joka on pitkälle automatisoitu. Löydetyt aseiden lisäosat liitetään aseeseen suoraan ja peli kertoo, jos olet vaihtamassa huonompaan tavaraan kuin mikä sinulla jo on. Kartta on suunniteltu hyvin. Kilpailijoiden peleissä koko kartta on aika avointa erämaata, mutta Apexissa kartta on jaettu pienempiin suljetumpiin alueisiin, joihin pääsee sisälle vain tietyistä kohdista.

Myös liikkuminen toimii kätevästi. Alamäet voi liukua nopeasti ja ympäri mappia löytyy vaijereita, joilla pystyy nykäisemään itseään pitkiäkin matkoja. Alueille pääsee helposti taistelemaan alamäkiä ja vaijereita pitkin, mutta taistelun ollessa käynnissä karkuun ei pääse yhtä helposti. Ylipäätään näiden hyvin suunniteltujen pelimekaniikkojen takia tuntuu, että taistelu on rehdimpää.

Apex-testaus Taitonetin pelikoneilla

Testasimme pelin toimivuutta kahdella edullisella Taitonetin pelikoneella. Edullisempi (HP Pro 6300 i5 GTX 1050ti) 390 euroa maksava kone pyöritti medium-asetuksilla keskimäärin 40 ruutua sekunnissa, ja tehokkaampi (HP Z220 i5 GTX 1060) 550 euron kone antoi high-asetuksilla keskiarvona jo reilua 60 ruutua sekunnissa. Tuhansia euroja ei siis tarvitse laittaa, että pelikentille pääsee.

No, onko Fortnite nyt sitten kuolemassa ja Apex tulee tilalle? Kyllä nämä battle royale -pelit voivat elää ihan sovussa. Pubg, Fortnite ja Apex ovat kuitenkin jokainen niin erilaisia tyyliltään, että jokaiselle riittää varmasti pelaajia. Se alkaa olla kuitenkin selvää, että nämä battle royale -pelit tulevat pysymään yhtenä suurimmista peligenreistä. 

apex
Kommenttia: 0
Ei kommentteja
Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei voi julkaista. Vaaditut kentät on merkitty*