media

Sinkkupäivän sarjakuva 2021

  • Julkaistu 03.11.2021
  • Päivitetty 03.11.2021
  • Blogi

Sinkkupäivän sarjakuva 2021


Taitonetti on mukana sinkkupäivän huumassa nyt neljättä kertaa. Emme ota päivää niin vakavasti vaan haluamme ilahduttaa asiakkaitamme “pilke silmässä”. Meidän sinkkupäivän perinteemme on joka vuosi julkaistava sarjakuva, jotka ovat oman talon sarjakuvamestarin, Björnar Grandalenin käsialaa. Norjassa syntynyt Björnar Grandalen on ensimmäinen Taitonettiin palkattu työntekijä. Hyväntuulinen Björnar on tullut tutuksi Oulun myymälän kautta sadoille Taitonetissä asioineille. Nykyisin Björnarin vastuualueena on Taitonetin tietoturva ja tietokoneiden huoltopalvelut. 




10 vuotta sarjakuvien taikaa


Björnar Grandalen kertoo harrastaneensa piirtämistä 30 vuotta ja sarjakuvien tekemistä noin kymmenen vuotta. Björnarin sarjakuvia on julkaistu Norjassa muun muassa sarjakuvalehti Rutetidissä. Björnar kertoo piirtävänsä sarjakuvia Taitonetistä hankitulla peruspöytäkoneella. Hän piirtää sarjakuvat Wacomin piirrustustabletin avulla ja ohjelmana hänellä on Clip Studio Paint. Ohjelma ei vaadi koneelta kovin paljoa ja sitä voi käyttää kaikilla Taitonetistä myytävillä koneilla.




Tämän vuoden sarjakuvaan Björnar kertoi saaneensa idean samalla tavalla kuin monesti, eli keskellä yötä puoliunessa. 


Aloittelevalle sarjakuvan piirtäjälle Björnar antaa vinkiksi, sen että piirrä ensi luonnos ja katso että vitsin tärkeimmät komponentit ja tekstikuplat tulevat hyvin näkyviin. Piirrustukseen ei kannata myöskään lisätä liikaa yksityiskohtia.


Vanhempia Sinkkupäivän sarjakuvia olemme julkaisseet Sinkkupäivän sivulla. Sinkkupäivän sarjakuvien lisäksi Björnar on piirtänyt Taitonetille paljon muitakin kuvituksia:

sinkkupäivä