media

Wanhan ajan mainoksia

Oululaisessa Kalevassa ilmestyi tiistaina 31.10.17 Lukekaa ilmoituksia -liite, johon oululaiset yritykset olivat tehneet vanhennettuja ilmoituksia. Kaleva julkaisi liitteen osana Suomi 100 -teemaa. Alunperin Lukekaa ilmoituksia ilmestyi vuonna 1901, jolloin Venäjän sensuuri lakkautti Kalevan kolmeksi kuukaudeksi ja Kaleva sai julkaista uutisten sijaan vain paikallisten yritysten mainoksia.  Lukekaa ilmoituksia -liite löytyy täältä. PS. Äänestä hauskinta mainosta Kalevan sivuilla ja voita 200€ täältä


Taitonetti julkaisi liitteessä oman vanhennetun mainoksensa, jossa viittasimme herroilta tulleisiin tietokoneisiin, joihin koko kansalla on nyt varaa. Toinen julkaisematon mainos viittaa oululaisten hyvin tuntemaan Toripolliisiin. 



Teimme omaksi ja teidän iloksi tästä teemasta innostuneena myös mykkäfilmimainoksen Facebookiin. Vinkkinä tabletin omistajille, mainos on tehty nopeasti ipadilla kuvaamalla ja Silent film-sovelluksella muokkaamalla. Erilaisia vintage-filmisovelluksia löytyy muutamalla eurolla sekä Androidille että Ios:lle. Olisiko hyvä yllätys isälle tai papalle tehdä omista videopätkistä ja kuvista oma elokuva?