media

Suosituimmat tietokonepelit 2023

  • Julkaistu 06.01.2023
  • Päivitetty 10.03.2023
  • Blogi

Olemme Taitonetissä tutustuneet tämän hetken suosituimpiin peleihin, sekä niiden laitteistovaatimuksiin. Olemme listanneet ja tutkineet kymmentä eri peliä tämänhetkisten suosituimpien pelien ryhmästä. Tässä listauksessa näet lyhyen kuvauksen jokaisesta pelistä, sekä tietoa siitä, kuinka raskas peli on tietokoneelle ja minkä tasoisella GreeniX-pelikoneella peli pyörii sujuvasti.

  • APEX LEGENDS
  • ROBLOX
  • MINECRAFT
  • LEAGUE OF LEGENDS
  • COUNTER-STRIKE GLOBAL OFFENSIVE
  • TOM CLANCY'S RAINBOW SIX: SIEGE
  • GRAND THEFT AUTO V
  • OVERWATCH 2
  • FORTNITE
  • PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS
  • VALORANT
  • CALL OF DUTY: WARZONE 2.0
  • THE SIMS 4
  • TAITONETIN GREENIX-PELIKONEET

  • APEX LEGENDS

    Apex Legends on battle royale -peli, jossa suuri määrä pelaajia pudotetaan laajalle kartalle, jossa he lähtevät etsimään ympäristöstään aseita sekä suojia ja liikkuvat koko ajan kohti pienenevän pelialueen keskustaa taistellen samalla muita pelaajia vastaan. Tavoitteena on tappaa muita niin pitkään, että olet yksin tai tiimisi kanssa viimeisenä elossa.

    Pääset pelaamaan Apex legendsiä jo edullisillakin GreeniX-pelikoneilla matalampia grafiikka-asetuksia käyttäen. Jos haluat korkealuokkaiset grafiikat pelinäytön virkistystaajuudella, vaatii tämä peli paljon tehoa. Eli pelaamaan ja voittamaan pääsee edullisesti, mutta hifistelijä satsaa koneeseen yli tuhat euroa.

    Peli on saatavilla ilmaiseksi Steamin ja Originin pelikirjastoista. Lisää tietoa pelistä löydät Apex legendsin kotisivuilta


    ROBLOX

    Roblox on massiivinen moninpeli, jossa rakennetaan palikoista omia pelimaailmoita ja pelataan niissä muiden pelaajien kanssa. Pelissä on paljon pelaajien itsensä tekemiä pelimaailmoita, joissa on esimerkiksi esteratoja, tarinallisia seikkailuja ja räiskintäareenoita.

    Kevyenä pelinä Roblox toimii kaikilla GreeniX-pelikoneilla.

    Robloxia pääset pelaamaan ilmaiseksi tämän linkin kautta



    MINECRAFT Minecraft on hiekkalaatikkomainen indiepeli, jossa pelaaja syntyy kuutioista muodostuneeseen avoimeen kolmiulotteiseen maailmaan. Pelaaja voi kerätä materiaaleja esimerkiksi kiviä ja puita hakkaamalla ja voi rakentaa itselleen erilaisia rakennuksia ja esineitä. Pelistä löytyy monipuolisesti erilaisia eläimiä ja hirviöitä, sekä luolia ja linnoituksia.

    Minecraft on tietokoneelle hyvin kevyt peli ja se toimii hyvin jo edullisimmilla Taitonetin GreeniX-pelikoneilla.

    Voit ostaa tai tutustua Minecraftiin tarkemmin heidän nettisivullaan.


    LEAGUE OF LEGENDS League of Legends on ilmainen taisteluareena moninpeli, jossa pelaajat jaetaan viiden hengen ryhmiin, jotka taistelevat toisiaan vastaan. Jokaisen pelaajan täytyy valita yksittäinen pelihahmo reilusti yli sadan hahmon valikoimasta. Pelaajat kehittyvät tasoittain ja saavat kokemuspisteitä surmaamalla vastustajan pelaajia tai tietokoneen ohjaamia hahmoja. Pelaajat voivat myös tehdä hahmostaan voimakkaamman ostamalla tavaroita kullalla, jota pelaajat ansaitsevat joka sekunti. Pelin voittaa joukkue, joka lopulta tuhoaa vastuksen tukikohdassa sijaitsevan Nexuksen tai saa vastustajajoukkueen luovuttamaan.

    Myös League of Legends on pelinä hyvin kevyt ja se pyörii hyvin myös edullisimmilla Taitonetin pelikoneilla.

    Voit tutustua ja ladata League of Legendsin ilmaiseksi heidän nettisivuiltaan.


    COUNTER-STRIKE GLOBAL OFFENSIVE CS GO eli Counter-Strike Global Offensive on taktinen ensimmäisen persoonan ammuntapeli, joka on myös yksi suosituimmista elektronisen urheilun (Esportsin) peleistä. Yleisimmässä pelimuodossa pelaajat jaetaan kahteen viiden hengen joukkueeseen, terroristeihin ja erikoisjoukkoihin, joista terroristit pyrkivät asettamaan pommin ja erikoisjoukot purkamaan sen. Pelaajat ostavat joka kierroksen alussa varusteensa rahalla, jota kerätään vastustajia ampumalla, pommin asennuksella ja pommin purkamisella.

    Counter-Strike Global Offensive on tietokoneelle kevyt peli, joka toimii hyvin jo edullisimmilla GreeniX-pelikoneilla.

    CS GO on nykyään ilmainen peli, jossa saa ostamalla prime statuksen. Löydät pelin Steam kaupasta.


    TOM CLANCY'S RAINBOW SIX: SIEGE Tom Clancy's Rainbow Six: Siege on ammunta moninpeli, jossa pelaajat jaetaan kahteen 5 hengen joukkueeseen, puolustavaan joukkueeseen ja hyökkäävään joukkueeseen. Erän alkaessa jokainen pelaaja valitsee itselleen hahmon eli operaattorin, joista jokaisella on oma taitonsa tai erikoislaite. Erilaisia operaattoreita on pelissä useita kymmeniä. Moninpelissä on kolme eri pelimuotoa, joissa on jokaisessa erilaiset tavoitteet. Erät kuitenkin päättyvät myös tappamalla koko vastustajajoukkueen. Jos aika loppuu kesken, puolustajat voittavat erän.

    Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege on jo hiukan vaativampi peli, mutta sekin toimii jo koneillamme, joissa on GTX 1650-näytönohjain. Mikäli haluat pelata peliä sulavasti myös korkeilla grafiikoilla, suosittelemme GreeniX-pelikonetta, jossa on vähintään Intel Core i5-prosessori.

    Rainbow Six: Siegen löydät heidän verkkosivuiltaan tai Steam kaupasta.


    GRAND THEFT AUTO V Grand Theft Auto V, yleisesti GTA V on avoimen maailman toimintaseikkailupeli. Pelin yksinpelin tarinassa pelataan kolmella eri rikollisella monissa erilaisissa tehtävissä. Avoimesta maailmasta löydät kaikkea autojen, moottoripyörien, helikoptereiden ja tankkien väliltä, ja runsaasti erilaisia aseita ja räjähteitä sekä myös urheilua kuten tennistä ja golfia. Myös verkkopelaamisessa on paljon erilaisia ominaisuuksia. GTA onlinessa voit pelata yhtä aikaa jopa 30 pelaajan kanssa samassa maailmassa, sekä ostaa ja tuunata omia rakennuksia sekä kulkuneuvoja. Peli tarjoaa satoja erilaisia tehtäviä sekä kilpailuja.

    GTA V toimii myös edullisilla GreeniX-pelikoneilla, mutta sujuvaan pelaamiseen korkeammilla grafiikoilla suosittelemme GreeniX-pelikonetta, jossa on vähintään Intel Core i5-prosessori.

    Voit ostaa ja tutustua peliin tarkemmin täällä.


    OVERWATCH 2 Overwatch 2 on verkossa pelattava ensimmäisen persoonan ammuntapeli, jossa jokaisen pelaajan täytyy valita itselleen oma hahmo, jota voi useimmissa pelimuodoissa vaihtaa myös pelin aikana. Valittavia hahmoja on yhteensä 36 erilaista, jotka on jaettu eri rooleihin. Osa hahmoista on tankkeja, jotka ovat kestävämpiä ja niillä on helpompi puskea eteenpäin, osa vahingon tuottajia, joilla pyritään tekemään enemmän vahinkoa ja tappoja, sekä osa tukijoukkoja, jotka voivat parantaa muita hahmoja. Overwatchissa on useita erilaisia pelimuotoja, joissa on erilaiset tavoitteet, joilla peli voitetaan. Useimmissa pelimuodoissa pelaajat jaetaan kahteen 5-hengen joukkueeseen.

    Overwatch 2 toimii kaikilla GreeniX-pelikoneilla, mutta jos haluat pelata peliä sujuvasti myös korkeammilla grafiikoilla, kannattaa hankkia pelikone, jossa on vähintään Nvidia GeForce GTX 1650 näytönohjain.

    Overwatch 2 on ilmainen peli, jossa voi suorittaa pelinsisäisiä ostoja. Pelin voi ladata täältä.


    FORTNITE Fortnite on verkossa pelattava kolmannen persoonan ammuntapeli, jossa on sekä pelaajia vastaan pelattava pelimuoto, että tietokoneen tekoälyä vastaan pelattava pelimuoto, jossa pääasiassa puolustaudutaan ja taistellaan erilaisia zombeja vastaan. Yleisimmässä eli toisia pelaajia vastaan pelattavassa Battle Royale-pelimuodossa on vaihtoehtona pelata yksin solo-muodossa, kahdestaan duo-pelimuodossa tai maksimissaan neljän hengen joukkueissa- squad-pelimuodossa. Yleisimmissä Battle Royale-pelimuodoissa kartalle tiputetaan 100 pelaajaa, jotka keräävät aseita ja rakennustarvikkeita ja pyrkivät selviämään viimeisenä elossa, jolloin voittaa pelin. Pelin edetessä pelialue pienenee ja pakottaa pelaajat lähemmäs toisiaan pienemmälle alueelle. Pelissä on myös monia rajoitetun ajan pelimuotoja jotka poikkeavat säännöillään normaalista pelistä. Fortnite on ilmainen peli, jossa on pelin sisäisiä ostoja.

    Fortniten sujuvaan pelaamiseen tarvitset GreeniX-pelikoneen, jossa on vähintään 6. sukupolven i5- prosessori sekä Nvidia GeForce GTX 1650-näytönohjain.

    Lisätietoja Fortnitesta sekä latauslinkit löytyvät täältä.


    PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS PlayerUnknown’s Battlegrounds eli PUBG on massiivinen monen pelaajan verkkopeli. Pelin idea on samankaltainen kuin Fortniten, sillä myös PUBG on battle royale- peli, jossa kartalle putoaa maksimissaan 100 pelaajaa, jotka keräävät aseita ja varusteita tappaakseen muut pelaajat ja ollakseen viimeinen eloonjäänyt. Pelialue pienenee pelin aikana ohjaten pelaajat lähemmäs toisiaan. Suurin ero PUBG:in ja Fortniten välillä on siinä, että PUBG on pyritty tekemään enemmän realistiseksi, eikä siinä voi samalla tavalla rakentaa asioita, kuin Fortnitessä.

    PUBG on tietokoneelle raskas peli, jonka pelaamiseen tarvitaan jo enemmän tehoja tietokoneesta ja näytönohjaimesta. Tätä peliä varten suosittelemme GreeniX-koneita,  joissa on vähintään Nvidia GeForce GTX 1650-näytönohjain.

    PUBG on nykyään ilmainen peli ja sen voit ladata täältä.


    VALORANT Valorant on verkossa pelattava taktinen ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Peli muistuttaa suurelta osin Counter-Strikeä. Counter Striken tavoin siinä jaetaan pelaajat kahteen 5 hengen joukkueeseen, joista toinen joukkue yrittää asentaa pommia ja toinen joukkue estää sitä. Counter-Strikestä poiketen Valorantissa pelataan erilaisilla hahmoilla, joilla on erilaisia erikoiskykyjä. Valorantissa ostetaan aseita, panssareita ja hahmojen erikoiskykyjä kierrosten alussa aiemmilta kierroksilta kerätyillä krediiteillä.

    Valorant on kevyt peli tietokoneelle ja se pyörii sulavasti kaikilla GreeniX-pelikoneilla.

    Lisätietoa Valorantista ja ilmaisen pelin latauksen löydät heidän verkkosivuiltaan.


    CALL OF DUTY: WARZONE 2.0 Kuten Fortnite ja PUBG, myös Call of Duty Warzone 2.0 on battle royale tyyppinen peli. Se on jatko-osa vuonna 2020 julkaistulle Call of Duty: Warzonelle.  Warzone 2.0 on osa Call Of Duty: Modern Warfare II:ta, mutta ei vaadi pelin ostamista, jotta sitä voi pelata, Call Of Duty: Warzone 2.0 on siis ilmainen. Warzonessa voi olla pelissä yhtä aikaa 150 pelaajaa, joidenkin erikoistapahtumien aikaan jopa 200.

    Call Of Duty: Warzone 2.0 on vuonna 2022 julkaistu peli, joka on todella vaativa tietokoneelle. Pelin pelaamiseen suosittelemme tehokkaampaa GreeniX-pelikonetta, jossa on RTX 3050-näytönohjain. 

    Voit ladata pelin ilmaiseksi ja tutustua peliin tarkemmin täältä.


    THE SIMS 4


    The Sims 4 on elämäsimulaatiopeli, jossa pelaaja ohjaa virtuaalihahmojen elämää. Pelissä on todella monipuoliset hahmonmuokkausvaihtoehdot, joiden avulla pelaaja voi luoda haluamansa näköisiä ja persoonallisuudeltaan toisistaan poikkeavia Sims-hahmoja. Pelaaja voi esimerkiksi tehdä hahmosta itsensä näköisen tai luoda vaikka koko perheen.

    Pelin perusajatuksena on rakentaa ja sisustaa Sims-hahmojen taloja ja auttaa heitä suoriutumaan päivittäisistä toimista, kuten ruoanlaitosta, siivoamisesta ja töissä käymisestä. Pelaaja voi myös ohjata ja vaikuttaa Sims-hahmojen sosiaaliseen elämään, sekä kehittää heidän taitojaan ja harrastuksiaan. Peli sisältää myös erilaisia tehtäviä ja haasteita, joita pelaaja voi suorittaa ansaitakseen pelinsisäistä rahaa ja avatakseen uusia ominaisuuksia.

    The Sims 4 on ilmainen peli, jonka voit ladata täältä. Lisäksi peliin on saatavilla maksullisia lisäosia ja lisäpaketteja, jotka lisäävät peliin uutta sisältöä.


    Taitonetin GreeniX-pelikoneiden valikoiman löydät täältä.


    Tykkäätkö meistä jo Facebookissa ja seuraatko jo Taitonetin Instagramia ja YouTube-kanavaa? Some kanavista löytyy paljon vinkkejä sekä tietoa tarjouksista ja uusista tuotteista. Voit myös käydä lukemassa asiakkaidemme arvosteluja Taitonetistä täältä.