media

Tietokoneiden päästölaskelma 2019

Vuonna 2019 myimme noin 28 000 tietokonetta Suomeen ja Ruotsiin. Kun asiakkaamme valitsivat Taitonetin käytetyt tietokoneet uusien sijaan, säästivät he luonnonvaroja ja hiilidioksidia vaikuttavia määriä. Olemme laskeneet yhteen myytyjen käytettyjen kannettavien, pöytäkoneiden ja näyttöjen luonnonvara- ja hiilidioksidisäästöt. Luonnonvaroja säästyi vajaa 10 miljoonaa kiloa (9 995 000kg) ja hiilidioksidia vajaat neljä miljoonaa kiloa (3 890 000 kg co2). Laskelma perustuu Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen tekemiin päästölaskelmiin. Olemme kirjoittaneet blogissa aiemmin, mitä laskelma tarkoittaa. 


Onko määrä paljon vai vähän? Sitran laskelman mukaan keskivertosuomalaisen vuosittaiset hiilidioksidipäästöt ovat 10 300kg (Sitran sivuille tästä). Taitonetin hiilidioksidisäästö 2019 vastasivat näin ollen noin 377 suomalaisen tuottamia kasvihuonepäästöjä. Sitran sivuilla voi testata oman hiilijalanjäljen . 


Suurin osa suomalaisten tuottamista hiidilidioksidipäästöistä syntyy asumisesta, liikenteestä, ruuasta ja kulutuksesta. Meidän jokaisen tulisi pyrkiä puolittamaan hiilijalanjälkemme välttääksemme luonnonvarojen ylikuluttamisen. Sitran mukaan suomalaisten tavaroiden ja palveluiden hiilijalanjäljestä kolmanneksi suurimman määrän tuottavat toimisto- ja tietokoneet. Taitonetin käytetyt tietokoneet ovat hyvä ja helppo vaihtoehto hiilijalanjäljen pienentämiseen. 


Kuva: Sitra 

Kommenttia: 0
Ei kommentteja
Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei voi julkaista. Vaaditut kentät on merkitty*