media

Taitonetti on mukana Sitran Kiertotalouden kiinnostavimmat -listalla

Suomen itsenäisyyden rahasto Sitran päivitti Kiertotalouden kiinnostavimmat -listaansa ja Taitonetti jatkaa mukana oloaan listalla yhtenä 124:stä kiertotalouden esimerkkiyrityksestä. Taitonetti on ollut mukana Sitran koostamalla listalla vuodesta 2017 lähtien. Kiertotalous on yksi megatrendeistä ja maailman talous- ja ilmastotilanne pakottaa sekä yritykset että kuluttajat muuttamaan ajatuksiaan kertakäyttökulttuurista vastuulliseen kuluttamiseen ja tuotantoon. Mukana olevista yrityksistä voit lukea lisää Sitran sivuilta. Taitonetin kuvauksen suoraan löydät tästä linkistä

Taitonetti välitti asiakkailleen vuonna 2018 noin 20 000 käytettyä tietokonetta ja Oulun huoltopalvelussa kävi noin 3500 konetta. Määrät ovat merkittäviä ja osoittavat, että kuluttajille ja yrityksille käytetyt tuotteet ovat varteenotettavia vaihtoehtoja uusien rinnalla. Taitonetti haluaa tuoda näkyväksi kestävien käytettyjen tietokoneiden hankkimisen edut ja aloitamme yhtenä ensimmäisiä yrityksiä ilmoittamaan tuotteidemme luonnonvarasäästön. Luonnonvarasäästö kertoo konkreetisin luvuin, kuinka paljon asiakas säästää luonnonvaroja kun hän hankkii käytetyn tuotteen uuden sijaan. Luonnonvaralaskennan on toteuttanut Taitonetille Pääkaupunkiseudeun Kierrätyskeskus. Luonnonvarasäästöt julkaistaan Taitonetin sivuilla toukokuun lopun aikana.


Käytettyjen tietokoneiden myynti ja huolto ovat osa kiertotaloutta ja merkittävä ilmastoteko

Vuonna 2018 Taitonetti säästi yhdessä asiakkaidensa kanssa lähes 9 miljoonaa kiloa kiinteitä luonnonvaroja ja vältti lähes 3 miljoonaa kiloa kasvihuonekaasupäästöjä. Esimerkiksi yhden kannettavan tietokoneen ostaminen käytettynä säästää keskimäärin 260 kg luonnonvaroja ja 123 kg CO2-päästöjä. Yhteensä säästetty määrä vastaa noin 220 keskivertosuomalaisen vuosittaista luonnonvarojen kulutusta ja 290 suomalaisen vuotuisia ilmastopäästöjä. 

kiertotalous
Kommenttia: 0
Ei kommentteja
Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei voi julkaista. Vaaditut kentät on merkitty*