media

Taitonetti mukana I Love Muovi -kampanjassa

Taitonetti on mukana huhtikuun ajan I love muovi -kampanjassa. I love muovi -kampanjan tarkoituksena on lisätä tietoa muovin kierrätyksestä ja kannustaa ihmisia muovien kierrätykseen. Kampanja näkyy eri medioissa ympäri Suomen 1.4.-4.5. ja tapahtumina Tampereella, Lahdessa, Vaasassa, Joensuussa, Oulussa ja Helsingissä.

Suomi on edelleen vuonna 2019 eurooppalaisessa mittakaavassa muovien kierrätyksesen häntäpäässä. I love muovi -kampanjan tarkoituksena on jakaa tietoa muovien kierrätyksestä ja tehdä iso muutos parempaan muovien kierrätykseen. Muovit ovat hyödyllisiä pakkausmateriaaleja, mutta haitallisia väärässä paikassa, eli luontoon heitettynä. Useimmat muovilaadut ovat kierrätettäviä ja muovin ympäristövaikutuksia pienennetään parhaiten pitämällä muovit hallitussa kiertokulussa. Sekajätteen mukana muovit ovat kertakäyttöisiä, mutta kierrätyksen kautta sama materiaali voi kiertää useissa eri pakkauksissa. 

Haastamme mukaan asiakkaamme, oman henkilökuntamme ja yhteistyökumppanimme miettimään omaa muovien kierrätystä. Kotitalouksien sekajätteenmäärää voi pienentää huomattavasti erottelemalla muovit kierrätykseen samaan tapaan kuin suurin osa erottelee jo lasit, metallit, pahvit, paperin ja biojäteen. Muovien kierrätys on sekä ekoteko että tuo rahallista säästöä varsinkin omakotitaloasujille, jotka voivat hyvällä kierrätyksellä harventaa sekajätteen noutokertoja. Kierrätys on säästämistä - rahan ja luonnonvarojen!

Taitonetin toiminta perustuu kiertotalouteen, joten on luonnollista, että osallistumme omalta osaltamme kierrätyshaasteisiin. Taitonetti kantaa oman vastuunsa pakkausmateriaalien kierrätyksestä ja on mukana Suomen Pakkauskierrätyksessä (RINKI) tuottajavastuun kautta. Kampanjan ajan henkilökuntamme kerää omien eväiden pakkausmuovit kierrätykseen työpaikalta ja tuomme ne I love muovi -tapahtumaan Oulun Rotuaarille 26.4. Keräämällä kaiken yhteen kasaan, tulemme näkemään, kuinka paljon yhdessä työpaikassa syntyy muovijätettä pelkästään työpaikkaruokailun kautta! Olemme myös haastaneet toisemme kierrättämään muovit työpäivän jälkeen kotona (jonka yllättävän moni työntekijä jo tekikin ennen kampanjaa). 

Muovien kierrätys voi tuntua hankalalta vaikka ei sitä ole, joten siinä alkuun pääsemiseksi kannattaa tutustua esimerkiksi I love muovi -kampanjan materiaaleihin Ylen sivuilla. Muovinkeräyspisteitä löytyy ainakin suurimpien kaupunkien RINKI-ekopisteiltä ja lähimmän muovinkeräyspisteen löydät tästä kartasta.

Kampanjan takana on Yle sekä asiantuntijoita seuraavista organisaatioista: Suomen Ympäristökeskus SYKE, Ympäristöministeriö, Luonnonvarakeskus LUKE, Teknologian tutkimuskeskus VTT, Ympäristömerkintä Suomi, Muoviteollisuus ry, Suomen Kiertovoima, Itä-Suomen yliopisto ja Suomen Uusiomuovi Oy. 

muovi, kierrätys
Kommenttia: 0
Ei kommentteja
Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei voi julkaista. Vaaditut kentät on merkitty*