media

Kannettava vai pöytäkone?

Tietokoneen hankkimiselle on tarve, mutta kumpi kannattaa ostaa, kannettava vai pöytäkone?


Ensimmäinen valintaan vaikuttaa, kuinka raskasta käyttöä koneella on. Pöytäkoneessa on yleisesti reilusti enemmän tehoa kun saman hintaisessa läppärissä. Voisi sanoa, että 400 euron pöytäkone on kolme kertaa tehokkaampi kuin saman hintainen läppäri. Esimerkiksi CAD-ohjelmistot, videoeditointi ja pelaaminen vaativat paljon tehoja koneelta ja pöytäkone on suositeltavampi. Jos koneen käyttö on netin selausta ja videoiden katselua, kone voi olla pienempitehoinen kannettava.


Koneen valintaan vaikuttaa myös koneen käyttöympäristö. Pöytäkoneen ympärille on helppo rakentaa ergoniminen työympäristö sopivilla näytöillä ja lisälaitteilla. Jos kannettava tietokone on työkoneena, kannattaa hankkia koneen lisäksi telakka, jolla näyttö ja muut lisävarusteet saadaan liitettyä koneeseen nopeasti.


Kannettavan koneen ostamiseen hyvä peruste on liikkuva työt tai opiskelu, jolloin pöytäkone ei ole vaihtoehtona mahdollinen. Kannettavan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota koneen rungon rakenteisiin ja valita kone, joka ei taivu ja rikkoudu helposti.


Katso lisää hyviä vinkkejä pöytäkoneen ja kannettavan valintaan Taitonetin YouTube-kanavalta!Kommenttia: 0
Ei kommentteja
Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei voi julkaista. Vaaditut kentät on merkitty*