media

Millainen tietokone joululahjaksi?

Vinkkejä pelikoneen ostoon


Pelitietokoneita ostetaan pukinkonttiin tänäkin jouluna satoja Taitonetin verkkokaupasta ja myymälästä. Jos kone on tulossa lahjaksi, joutuu ostaja usein raaputtamaan päätään, jotta tulee valinneeksi parhaan vaihtoehdon. Taitonetin myymäläpäällikkö Markus Alanko kertoo vinkkejä pelitietokonetta lahjaksi ostavalle. 


1. Pelaajan ikä antaa suuntaviivat


Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että 7-11-vuotiaat pelaajat pärjäävät yleensä hieman kevyemmällä raudalla ja suosittelemme GTX 1050- tai 1050Ti -näytönohjaimella varustettuja pelikonekoneita. 12-15-vuotiaille suosittelemme pelikoneen näytönohjaimeksi GTX 1050Ti ja GTX1060. Yli 15-vuotiaat pelaavat yleensä jo todella monipuolisesti, jolloin koneeltakin vaaditaan enemmän. Nuorta kannattaa konsultoida pelaamisen suhteen ja kertoa mieltymykset myyjälle, jotta osaamme valita teille juuri oikean koneen.


2. Onko paketti päivitettävissä?


Kaikki Taitonetin koneet ovat päivitettävissä. Tärkein valinta päivitettävyyttä katsoessa on koneen prosessori. Jos valitset i5-prosessorilla olevan koneen, se voidaan myöhemmin päivittää i7-versioon. Missään Taitonetin koneessa ei ole myöskään kaikkea muistikapasiteettia käytetty, joten muistin lisääminen ei ole ongelma. Suurin ero eri koneiden välillä päivitettävyyttä ajatellen lienee pöytäkoneen koossa. Suurempi ATX-kotelo antaa tulevaisuudessa paremmat mahdollisuudet päivittää näytönohjainta, vaikka se myös pienempiin SFF-malleihin on päivitettävissä.


3. Käytä budjetti fiksusti


Pelisivuilla oleva Passmark-mittari kertoo hyvin pelien toimivuudesta. Edullisempien koneiden ongelma on siinä, että ne käyvät nopeammin myös hitaiksi. Jos kokonaisbudjetti on vaikkapa 500 euroa ja käyttäjä tarvitsee koneen lisäksi näytön, näppäimistön ja hiiren, suosittelemme laittamaan mahdollisimman paljon itse koneeseen ja päivittämään muut osat myöhemmin. Esimerkiksi 400 euron koneella pelaa uusimpia pelejä vielä kolmenkin vuoden päästä, mitä ei voida taata 250 euron koneesta. Isomman pistemäärän kone kestää siis paremmin tulevaisuudessakin.


4. Näytön resoluutio ratkaisee


Jos kotoa löytyy jo jonkinlainen näyttö, on hyvä tarkistaa sen resoluutio! Näytön tarkkuus vaikuttaa siihen, miten tehokkaan tietokoneen tarvitsee olla pyörittääkseen pelejä moitteetta.


FullHD (1920x1080) on tällä hetkellä yleisin näytön tarkkuus. FullHD-näyttö vaatii raskaammilla peleillä hyvään suorituskykyyn Nvidia GTX 1050Ti -näytönohjaimen sekä i5-prosessorin. Täysillä asetuksilla pyöriäkseen suosittelemme GTX 1060-näytönohjainta. Heikommillakin näytönohjaimilla pärjää, jos pelit eivät ole raskaimmasta päästä.


2K ja etenkin 4K-näyttö vaatii näytönohjaimelta jo huomattavasti enemmän. 4K-pelaamiseen suosittelemme vähintään GTX 1070 -näytönohjainta ja i7-prosessoria.


5. Uskalla kysyä!


Taitonetin chat on auki sinua varten arkisin 9-17, missä asiantuntevat myyjät opastavat mielellään mieltä askarruttavissa kysymyksissä. Myös Oulun myymälässä neuvomme ajan kanssa oikean koneen valintaan.
pelikone
Kommenttia: 1
Veeti 13-12-2018 23:28
Onko tulossa lisää koneita joissa on i7 3770/4770 ja gtx 1060 6gb? Hei, on tulossa!
Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei voi julkaista. Vaaditut kentät on merkitty*