media

Taitonetti lopettaa muovipussien käytön myymälässä

Taitonetin tavoitteena on vähentää turhia tuotteiden pakkausmateriaaleja ja hyödyntää mahdollisimman paljon kierrätettyjä materiaaleja pakkauksissa. Yhtenä konkreettisena tekona lopetamme Oulun myymälässä kertakäyttöisten muovikassien käytön. Haluamme näin osoittaa vastuullisuutta vähentämällä muovijätteen syntyä ja niistä seuraavaa roskaantumista.

Ympäristöministeriö ja Kaupan liitto solmivat vuonna 2016 ns. Green deal -sopimuksen, jonka tarkoituksena on vähentää muovikassien kulutusta. Muovikassisopimuksen taustalla on EU-direktiivi, jolla pyritään vähentämään muovijätteen syntymistä ja merten roskaantumista. Tavoitteena on, että vuoden 2025 loppuun mennessä muovikasseja kulutetaan enintään 40 kappaletta henkeä kohden vuodessa. Kulutuksen vähentämiseen pyritään vapaaehtoisin toimin, joista muovikassien maksullisuuden on havaittu olevan tehokas keino. Muovikassien vähentämisellä pyritään puuttumaan roskaantumiseen. Muoviroskaa päätyy valitettavasti myös meillä Suomessa luontoon. 56 % Itämeren meriroskasta on muovia. Suomen rannikolla tehdyissä tutkimuksissa muovipussit ovat viidenneksi yleisin roskatyyppi. (Lähde: Kaupan Liitto)

Haastamme asiakkaat mukaan muovikassien käytön vähentämiseen. Myymälässä ensisijaisesti pyrimme välttämään tuotteiden pakkausmateriaaleja. Mikäli asiakkaamme tarvitsevat suojaa tuotteille, tarjoamme kestokasseja, kierrätettyjä pakkausmateriaaleja ja läppäreille myymme käytettyjä kantolaukkuja. 

Tekemämme sitoumus löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta Sitoumus2050.fi

sitoumus2050
Kommenttia: 3
Janne 04-06-2018 17:45
heh, joo hieno juttu, kuinka paljon niitä muovipusseja sitten meni aikaisemmin? :)
Inga / Taitonetti 05-06-2018 12:05
Hei Janne Muovipusseja olemme tarjonneet asiakkaille aiemmin myymälässä kun he ovat ostaneet tietokoneiden lisätarvikkeita ja määrä e ole ollut kovin suuren suuri. Taitonetin päätös jättää muovipussit pois myymälästä ei tule pelastamaan maailmaa muoviroskalta, mutta on meidän viestimme huolesta yleistä roskaamista vastaan, Ympäristön kunnioittaminen ja luonnonvarojen säästäminen ovat tärkeitä meille ja siihen perustuu myös Taitonetin tuotevalikoima, joka koostuu käytetyistä ja kunnostetuista laatukoneista, joilla on pitkä käyttöaika edessä. Terveisin Inga / Taitonetti
jeesus 03-07-2018 11:26
Kohta joutuu ruokaostokset kantaan käsipelillä 2km kotia kun prisma innostuu samaan....hoh hoh..sit ei o enää roskapusseja kotona, ilm. ikkunasta pitää sit alkaa heitteleen..tää menee jo vähän liian pitkälle, biohajoavat muovit kuninaan mutta kestäviä että voi vielä käyttää roskiksena (pidentää elinkaarta ja siten vähentää C jalanjälkeä)
Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei voi julkaista. Vaaditut kentät on merkitty*