media

Vinkkejä pelikoneen valintaan

Pelikoneiden vertailu sekä tarpeiden määrittely on erittäin hankalaa. Tässä muutama vinkki siihen, mitä tulee ottaa huomioon pelikonetta hankittaessa. Tähän yhteenvetoon on katsottu valmistajan suosittelemat laitevaatimukset. Minimilaitevaatimuset ovat pari astetta kevyemmät, mutta silloin pelikokemus voi kärsiä. 

Lähtökohtaisesti emme suosittele kannettavaa tietokonetta pelikoneeksi. Yleensä kannettavien näytönohjaimet eivät riitä kovin raskaisiin peleihin. Kannettavat joutuvat liian kovaan rasitukseen, jolloin ne myös rikkoutuvat helpommin. Kannettavien ongelma pelikäytössä on myös se, ettei niitä pysty juurikaan päivittämään paremmaksi tarpeiden kasvaessa. 

Suosittelemme jokaiseen pelikäyttöön tarkoitettuun koneeseen SSD-kiintolevyä. 


Miten vertailla koneita?

Käytämme videocardbenchmark.net-sivuston pisteytystä näytönohjaimien vertailuun. Prosessoreita voi vertailla osoitteessa cpubenchmark.net. Molemmat sivustot antavat hyviä vinkkejä näytönohjainten ja prosessoreiden vertailuun keskenään. Ilmoitamme jokaisen pelikoneen prosessorin ja näytönohjaimen saamat pisteet. Yhteenlaskettu pistemäärä antaa lähtökohdan kolmen kategorian jaolle. Käyttömukavuuteen vaikuttavat myös keskusmuistin määrä ym. seikat, jotka seuraavat prosessorin ja näytönohjaimen luokittelua.


Mitä pelataan?

Selainpelit (Aapeli.com, pelikone.fi, 1001pelit.com,alypaa.com) 

Selainpelit eivät yleensä vaadi koneelta kummoisia ominaisuuksia. Minimivaatimukset ovat nopea nettiyhteys (ei 3G-mokkula) sekä virus- ja haittaohjelmavapaa tietokone.


Pelikoneet luokka 1/5 (yhteispisteet 1000-5000) 

MineCraft & The Sims4

Edelleen pinnalla olevista vanhemmista peleistä Minecraft jatkaa suosiotaan etenkin aloittelevien pelaajien keskuudessa (7-12vuotiaat). Sims 4 + lisäosat on suosittu peli erityisesti tyttöjen keskuudessa. Näihin peleihin riittää myös hieman tehokkaampi kannettava tietokone.


Pelikoneet luokka 2-3/5 (yhteispisteet 5000-10000) 

CS:GO, Overwatch, World Of Tanks 

Counter Strike: Global Offensive on suosittu monipeli, joka vaatii erinomaisen nettiyhteyden ja tehokkaan koneen toimiakseen hyvin.Näitä koneita voi myös myöhemmin virittää esimerkiksi tehokkaammalla näytönohjaimella.


Pelikoneet luokka 4-5/5 (yhteispisteet yli 10000) 

Star Wars Battlefront, World ofWarcraft: Legion, Battlefield 1

Edellä mainitut pelit toimivat 3/5 luokitetuilla koneillakin, mutta toimiakseen erinomaisesti ne vaativat prosessorilta ja näytönohjaimelta enemmän. Näillä koneilla käyttöaikaa on valmiiksi pitkäksi aikaa. Myös virittäminen myöhemmin onnistuu.


Pelikonevalikoimaan pääset tutustumaan tästä


Taitonetin harjoittelijat testasivat peruskoneen ja tehokoneen eroja ja kuvasivat vertailusta videon:Kommenttia: 6
Jarmo Stranius 11-11-2017 20:00
Terve, minkälaista konetta suosittelisitte 10vuotiaalle pojalle? (nyt vanha kannettava johon yhdistetty näyttö ja näppis). Pelailee nyt lähinnä minecraftia, mutta nykyisellä sekin pätkii. Onko näihin teillä myynnissä oleviin halvempiin koneisiin mahdollista ostaa myöhemmin tehokkaampia komponentteja vai täytyykö/kannattaako pelien vaatimustason kasvaessa ostaa kokonaan uusi kone? Ja kannataako heti ottaa tuo ssd lisänä?
Inga Heikkilä 14-11-2017 09:36
Hei Tässä on esimerkiksi sopiva kone kymmenvuotiaalle: https://taitonetti.fi/kaytetyt-poytakoneet/pelikoneet/HP-Compaq-6005-Pro-Phenom-x4-B97-8-500-GT1030-DVD-RW-W10-A2. Runkona Taitonetin koneissa on yrityskäytöstä poistuneita koneita, jotka ovat kestäviä ja niihin voi jatkossa ostaa uusia komponentteja eli koneen päivitys onnistuu myöhemminkin esim. tehokkaammalla näytönohjaimella. SSD kannattaa siinä mielessä hankkia heti, että asennamme käyttöjärjestelmän valmiiksi SSD levylle, kun valitsee sen lisäominaisuuksista.
Jorma vähänen 19-11-2017 21:16
Terve pystyykö kyseisellä tietokoneella mita olitte suositelleet ylempänä olevalle henkilölle niin pelaamaan fortniteä. Tarkoitan siis tietokonetta https://taitonetti.fi/kaytetyt-poytakoneet/pelikoneet/HP-Compaq-6005-Pro-Phenom-x4-B97-8-500-GT1030-DVD-RW-W10-A2.
Inga Heikkilä 20-11-2017 11:46
Hei tuo toinen kone ehti loppua, mutta tässä on vastaava: https://taitonetti.fi/kaytetyt-poytakoneet/pelikoneet/HP-Compaq-Pro-6300-i3-3220-8-500-GT1030-DVD-RW-Win-10-A2. Molemmilla koneilla voi pelata kysymääsi peliä. PS. Jos haluat nopeasti vastauksia kysymyksiin, kannattaa soittaa tai laittaa viestiä chatissa tai Facebookissa.
Risto Rantanen 21-11-2017 00:17
Hei . Minkälaita konetta suosittelet ,laskujen maksuun jonkilaiseen kirjanpitoon hevosurheilun ja maatalouteen?
Inga Heikkilä 21-11-2017 11:12
Hei Suosittelemme kannettavissa valitsemaan koneen jossa on SSD-kiintolevy, koska se tekee koneen käytöstä nopeampaa ja varmempaa. Hyvä valinta on esimerkiksi tämä: https://taitonetti.fi/kaytetyt-kannettavat-tietokoneet/nayton-koko-14-tuumaa/Hp-Elitebook-8470p-i5-4-128SSD-14-Win10-A22.
Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei voi julkaista. Vaaditut kentät on merkitty*