media

Taitonetti.fi - Tutkitusti Suomen luotetuin käytettyjen tietokoneiden myyjä

  • Julkaistu 14.03.2022
  • Päivitetty 14.03.2022
  • Blogi

Kaleva Media selvitti Taitonetin toimeksiannosta tammi-helmikuun aikana suomalaisten mielikuvia käytettyjä tietokoneita kohtaan sekä eri toimijoihin liitettyjä mielikuvia. Tutkimus suoritettiin verkkokyselynä ja siihen vastasi reilut kahdeksansataa ihmistä ympäri maata.


Halusimme Taitonetillä selvittää Kaleva Median tutkimuksella ihmisten ajatuksia käytetyistä tietokoneista ja mielikuvia niiden myyjistä. Meitä kiinnosti myös tietää, mitkä asiat epäilyttävät ja pelottavat kuluttajia käytettyjen tietokoneiden hankinnassa, jotta osaisimme viestiä oikeista asioista ja hälventää pelkoja. Tutkimuksessa kysyttiin myös mielikuvista, joita ihmiset yhdistävät meihin ja samalla toimialalla oleviin kilpailijoihin.


Suomalaisia kiinnostavat käytetyt tietokoneet


Vastaajista suurinta osaa kiinnostivat käytetyt tietokoneet ja niiden hankinta. 71 prosenttia vastanneista oli hankkinut tai voisi kuvitella hankkivansa käytetyn tietokoneen, jos heille tulisi tarve hankkia kone. 36 prosenttia vastanneista kertoi, että asenteet käytettyjä tietokoneita kohtaan ovat muuttuneet positiivisemmiksi kuluneen vuoden aikana. Positiiviseen muutokseen sanottiin olevan syynä mm. kasvanut tarjonta, ympäristösyyt ja komponenttipula.



Kyselyyn vastanneet kertoivat tietokoneiden hinta-laatusuhteen, tietokoneen teknisten ominaisuuksien ja käyttötarkoitukseen sopivuuden vaikuttavan eniten tietokoneen hankintaan. Suurin este käytetyn tietokoneen ostamiselle oli pelko koneen toimimattomuudesta. Vastaajat kertoivat, että heille oli todella tärkeää, että tietokonetta myyvä taho on luotettava ja asiantunteva.



Suomen luotetuin käytettyjen tietokoneiden myyjä


Tutkimuksesta selvisi, että suomalaiset pitävät Taitonettiä luotettavimpana, hyvämaineisimpana ja parhaiten palvelevana paikkana ostaa käytetty tietokone verrattuna muihin käytettyjä tietokoneita myyviin yrityksiin. Vastaajille oli jäänyt mieleen myös Taitonetin tuotteiden ekologisuus ja tuttavilta kuullut positiiviset kokemukset.



Taitonetti on tutkimuksen mukaan Suomen tunnetuin käytettyjen tietokoneiden myyjä ja 60 prosenttia vastaajista tunsi yrityksemme tai oli nähnyt mainontaamme. 


Taitonetin verkkokauppa-asiakkaat ovat jättäneet jo yli 2600 Trustpilot palautetta 4,7/5 keskiarvolla. Olemme kiitollisia palautteista ja pyrimme jatkuvasti parantamaan palveluamme kunnostettujen tietokoneiden verkkokauppana palautteiden pohjalta. Näet kaikki Trustpilot arvostelumme täältä: https://fi.trustpilot.com/review/taitonetti.fi