media

Tietokoneiden valmistajista

Taitonetti myy käytettyjä yritystietokoneita. Yrityskäyttöön valmistetut tietokoneet eroavat hyvin monella tapaa marketeissa myytävistä halvoista tietokoneista. Lue lisää yrityskoneiden ja markettikoneiden eroista täältä. Tässä blogikirjoituksessa kerromme hieman Taitonetissä myytävien tietokoneiden valmistajista.

Lenovo

Lenovo on kiinalaislähtöinen monikansallinen teknologiajätti, joka vuonna 2005 osti Yhdysvaltalaisen IBM:n tietokoneiden valmistuksen. Lenovo on tunnettu ensiluokkaisista ThinkPad-kannettavistaan, joihin myös NASA luottaa avaruuslennoilla.


Tunnusomaista Lenovon yrityskäyttöön suunnitelluille ThinkPadeille on yksinkertainen mattamusta laatikkomainen design sekä näppäimistön keskellä oleva trackpoint-tappihiiri. ThinkPadien suunnittelija on saanut designiin innovaation japanilaisista eväspakkauksista, jotka ovat yksinkertaisia päältä ja avattuna paljastavat sisällön salaisuuden.


ThinkPadien magnesiumista tehdyt rungot ovat erittäin keveitä ja kestäviä. Huonona puolena voidaan pitää vanhempien mallien kansia, joihin jää kohtalaisen helposti naarmuja. Tämä on kuitenkin erittäin pieni miinus muuten täydellisessä paketissa, sillä Lenovot ovat erittäin kestäviä ja vähävikaisia tietokoneita. Kestävimmät mallit ovat nimenomaan Lenovon T-, X- ja W-sarjat, jotka ovat yrityksille tehtyjä malleja ja maksavat uutena 1500 eurosta jopa yli 5000 euroon. Lenovon T-sarja onkin Taitonetin myydyin konemalli.

Dell

Dell on maailman kolmanneksi suurin tietokonevalmistaja Lenovon ja HP:n jälkeen. Taitonetti myy Dellin kannettavia, joissa tunnusomaista on metallirunko, hyvä näppäimistö ja erinomainen varustelu. Olemme keskittyneet myymään Dell:n huippulaadukkaita XPS- ja E-sarjan koneita. Näistä erityisesti E-sarjan koneissa on peruskäyttäjälle erinomainen hinta-laatu-suhde. Uudempien sukupolvien i3-prosessorit yhdistettynä Dell:n E-sarjan runkoon ovat erittäin kestävä yhdistelmä, jossa teho ei peruskäyttäjältä lopu kesken. Muista merkeistä poiketen Dell on tehnyt koneisiinsa HDMI-liittimet Displayport-liitinten sijasta, joten koneen yhdistäminen vaikkapa televisioon sujuu helposti HDMI-johdolla ilman adapteria.

HP

HP on yksi maailman suurimmista ja vanhimmista tietokonevalmistajista, jonka suunnittelufilosofiana on tehdä tuotteista mahdollisimman helppokäyttöisiä. HP:n tuotevalikoima on erittäin laaja edullisista markettikoneista hintaviin yrityskoneisiin ja tuotteiden laatu vaihtelee näiden välillä hyvin paljon. HP:n markettikoneet, joista monella on kokemuksia, ovat edullisia, mutta osiltaan ja rungoltaan heikkolaatuisia.


Taitonetissä myymme vain HP:n yrityskäyttöön valmistamia metallikuorisia Probook- ja Elitebook-sarjojen kannettavia. HP:n Intelin suorittimella varustetut Elitebookit ovat erittäin kestäviä ja tehokkaita kannettavia, jotka on suunniteltu  USA:n armeijan standardien mukaan kestämään luotettavasti haastavissakin olosuhteissa.


Taitonetin valikoimista löytyy laajasti HP:n malleja aina edullisesta 12 tuuman EliteBookista raskaisiin W-sarjan suunnittelukoneisiin. HP on oiva esimerkki siitä, että tietokoneen sarja (Elitebook, Probook) kertoo enemmän tuotteen laadusta kuin valmistavan yrityksen nimi.


Fujitsu

Taitonetin valikoimiin alusta asti kuulunut japanilainen Fujitsu valmistaa hinta-laatu-suhteeltaan erinomaisia koneita. Fujitsun kannettavien koneiden tuotemerkki on Lifebook, jonka S-, E- -sarjan tuotteita myydään Taitonetin kautta.


Lenovoon, Dell:iin ja HP:iin verrattuna useat Fujitsun kannettavat on rakennettu muoviseen runkoon, joka ei ole yhtä kestävä kuin metallirunkoiset kannettavat, mutta ovat rahanarvoisia kotikäytössä. Matkakäyttöön suosittelemme valitsemaan metallisen rungon.

hp, dell, lenovo, fujitsu
Kommenttia: 0
Ei kommentteja
Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei voi julkaista. Vaaditut kentät on merkitty*